Preşedintele Grupului Socialist cere partidelor de dreapta din România să înceteze folosirea sintagmei „ciuma roşie”

Senatorul PSD Titus Corlăţean a publicat vineri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj al preşedintelui Grupului Socialist din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, Frank Schwabe, care avertizează forţele politice de dreapta din România asupra unui "discurs al urii" la adresa adversarilor politici, dând exemplu sintagma "ciuma roşie".

04 dec. 2020, 19:02
Preşedintele Grupului Socialist cere partidelor de dreapta din România să înceteze folosirea sintagmei „ciuma roşie”

Presedintele Grupului Socialist din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, Frank Schwabe, consideră că acest „discurs al urii” stă în calea unui proces electoral corect şi liber şi subliniază urgenţa încetării unor astfel de exprimări publice din partea reprezentanţilor partidelor de dreapta.

„Grupul socialist din Consiliul Europei condamnă discursul bazat pe ură din politica românească și folosirea de politicienii de Dreapta a terminologiei naziste ” Ciuma rosie”.

“Alegerile în #România trebuie să aibă loc într-un mediu liber și corect. Discursul ce instigă la ură față de adversarul politic, în care se folosesc expresii precum “ciuma roșie”, trebuie complet evitat!”

Frank Schwabe

(Germania, SPD-Fraktion im Bundestag)

Presedintele Grupului Socialist din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (cel mai important Grup politic de la Strasbourg) condamnă folosirea în România de forțele politice de Dreapta a discursului bazat pe ură și a terminologiei (de sorginte nazistă) ” Ciuma rosie”- ” Red plague” – ” Die Rote Pest””, scrie Titus Corlăţean pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Iohannis a atacat PSD în toată campania electorală

Mesajul lui Frank Schwabe vine în contextul în care, pe tot parcursul campaniei electorale, preşedintele Klaus Iohannis a atacat PSD în fiecare ieşire publică, fapt taxat şi de o judecătoare din cadrul CSM.

„Obiceiul dvs. de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea. Măcar la finalul mandatului nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem sufiecient de dezbinaţi.

Ştiu că sunteţi un creştin, ştiţi şi dvs că la finalul vieţii nu vâdăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii cum vă raportaţi dvs. la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile.

Ştiu că în octombrie aţi spus că nu veţi lăsa să se întâmple acest lucru, dar ştiu că în septembrie aţi dat un vot în CSM pe această chestiune”, a afirmat judecătoarea Gabriela Baltag în şedinţa CSM de joi, la care a luat parte şi Iohannis.

Citeşte şi: Discursul lui Klaus Iohannis, în care face campanie electorală în plenul CSM, i-a scos din minţi pe magistraţi: Nu mai aduceţi dezbinare!


loading...