Ciolacu şi Câciu comentează propunerea PNL ca pragul pentru neimpozitarea pensiilor să crească la 3.000 de lei: „Să vedem dacă scenariul e sustenabil”

Premierul Marcel Ciolacu şi fostul ministru al Finanţelor Adrian Câciu au vorbit despre posibila creştere a pragului sub care pensiile nu sunt impozitate, la propunerea PNL acesta urmând să crească de la 2.000 la 3.000 de lei.

30 ian. 2024, 11:03
Ciolacu şi Câciu comentează propunerea PNL ca pragul pentru neimpozitarea pensiilor să crească la 3.000 de lei: „Să vedem dacă scenariul e sustenabil”

Premierul Marcel Ciolacu spune că eliminarea impozitării pensiilor sub 3000 de lei este posibilă doar dacă scenariul este sustenabil.

„Să vedem scenariul și să vedem dacă e sustenabil”, spune Marcel Ciolacu despre posibilitatea eliminării impozitării pensiilor sub 3000 de lei.

El precizează că liberalii nu i-au prezentat această propunere.

„Eu mă bucur că am reușit în șase luni să aduc un echilibru macroeconomic în România. Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stric tot ce am construit”, încheie Ciolacu, potrivit Mediafax.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, susține că tocmai cei de la PNL au pus impozite asupra pensiilor, în anul 2010.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP – PNL pe locul doi în intenţia de vot a românilor, peste AUR. PSD este lider detaşat, Şoşoacă face pragul cu propriul partid

”Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba. Dar mai întâi să ne spună cineva, cine a introdus impozitarea pe pensii. Îmi aduc aminte că impozitarea pensiilor a fost introdusă în 2010, atunci când CCR a decis că pensiile nu pot fi tăiate, iar Guvernul Boc a pus impozitul pe pensii”, a spus Adrian Câciu.

El a fost întrebat şi dacă ar putea guvernul să susţină o astfel de măsură.

”Nu sunt ministrul de Finanţe, dacă ministrul de finanţe prezintă modul în care se pot recupera veniturile care să spunem n-ar mai ajunge la bugetul de stat, de ce nu? Până la urmă ăsta este scopul nostru, să găsim soluţii pentru oameni”, a spus Câciu.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: ”Nu vom lua niciodată decizii decât asumate”