Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: ”Nu vom lua niciodată decizii decât asumate”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit luni despre comasarea alegerilor și a subliniat că această problemă va fi discutată în partid și colaiție.

29 ian. 2024, 19:20
Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: ”Nu vom lua niciodată decizii decât asumate”
Nicolae Ciucă despre comasarea alegerilor.

Nicolae Ciucă despre comasarea alegerilor. Șeful PNL a subliniat că liderii coaliției vor lua și în acest caz o decizie asumată astfel încât să fie bine pentru cetăţenii României, dar şi pentru democraţie.

Citește și Nicolae Ciucă, la Iași: ”Să dea Dumnezeu să avem o zi a Unirii în liniște, să ne ascultăm unii pe alții”

Nicolae Ciucă despre comasarea alegerilor

„În primul rând, este o decizie pe care o vom discuta în partid şi în coaliţie. Nu vom lua niciodată decizii decât asumate, nu pe surse, iar decizia va fi în aşa fel încât să fie bine pentru cetăţenii României şi pentru democraţie”, a declarat Nicolae Ciucă, la sediul PNL.

Mai mult, Nicolae Ciucă a afirmat că în şedinţa coaliţiei se va discuta și despre iniţiativele legislative pentru noua sesiune parlamentară şi problemele guvernamentale, adăugând că vor fi analizate, şi celelalte chestiuni care nu sunt atât de presante.

Cât despre varianta comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, Nicolae Ciucă a spus că în acest moment, nu a fost luată o decizie.

„Tot ceea ce vom decide va fi cât se poate de asumat şi public. În acest moment, nu există o decizie luată…Partidul se va reuni în Birou Politic Naţional săptămâna aceasta, miercuri, ne vom întâlni cu grupurile parlamentare, vom analiza şi dezbate în partid”, a mai spus liderul PNL.

În plus, Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că problema extremismului trebuie discutată la nivelul tuturor liderilor politici şi combătută, mai ales că la nivel european îngrijorările privind creşterea acestui fenomen sunt tot mai mari.

„Este o problemă care trebuie analizată la nivelul nostru, al tuturor liderilor politici, pentru că într-adevăr acest flagel al extremismului şi al suveranismului trebuie să fie analizat şi combătut, pentru că am văzut inclusiv în Germania reacţia societăţii civile faţă de creşterea extremismului. (…) Într-o societate democratică cu cât prezenţa la vot este mai mare cu atât validarea voinţei poporului este mai clară. De aceea, cred că este important, aşa cum am subliniat anterior, să facem în aşa fel încât deciziile pe care le luăm să fie în beneficiul democraţiei şi în beneficiul cetăţenilor. (…) După ce analizăm toate aceste ipoteze în partid şi în coaliţie vom comunica decizia”, a transmis Nicolae Ciucă.

 

Citește și Mihai Tudose îl critică aspru pe Nicolae Ciucă: „Nu-i din filmul ăsta. Nu e născut pentru politică. Dacă PNL iese prost la europarlamentare, nu va fi mai președintele partidului”