Ciolacu spune că, după 1 iunie, şi-ar putea asuma răspunderea pe legea pensiilor speciale

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Parlament, că dacă până îşi termină mandatul la Camera Deputaţilor nu se încheie raportul Băncii Mondiale, atunci ca prim-ministru are dreptul constituţional să vină cu o lege de asumare a răspunderii în Parlament, ca să nu pierdem jalonul din PNRR.

09 mai 2023, 15:56
Ciolacu spune că, după 1 iunie, şi-ar putea asuma răspunderea pe legea pensiilor speciale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că după 1 iunie, data la care va prelua funcţia de premier, îşi va asuma răspunderea pe legea eliminării pensiilor speciale, dacă negocierile nu vor fi finalizate în această lună.

El afirmă că România nu trebuie să pierdă bani din PNRR. „Să nu pierdem jalonul şi timpul în care trebuie îndeplinim acest jalon pentru cererea de plată nr. 3”, încheie Ciolacu.

Sorin Grindeanu tranşează problema pensiilor speciale: „Trebuie adoptată soluţia radicală: fără pensii speciale. Deloc. Nu merge altfel”
”Dacă până îmi termin mandatul de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu se încheie raportul Băncii Mondiale să ştim şi negocierile de la Comisie, să ştim exact cum trebuie să modificăm cu amendamente proiectul deja trecut prin Senat, atunci ca prim-ministru am dreptul constituţional să vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlament, ca să nu pierdem jalonul şi timpul în care trebuie îndeplinim acest jalon pentru cererea de plată numărul trei”, a spus Ciolacu, la Parlament.

Numărul beneficiarilor de pensii speciale este în continuă creștere, conform CNPP. Marcel Boloș: „România nu se poate comporta ca o ţară sălbatică”
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat luni, despre reforma pensiilor speciale, că este o chestiune de responsabilitate pe care şi-o asumă cu toţii, iar varianta asumării răspunderii este, din punctul lui de vedere, ultima.

Marcel Boloş: „Nu avem riscul să nu primim banii pentru cererea de plată II”

„Punctul fierbinte rămâne reforma pensiilor speciale pentru care am tot depășit termene. Analiștii economici susțin că, dacă România nu face reformele pensiilor și salarizării, am putea primi de la Comisia Europeană mai puțin de o treime din banii puși la dispoziție anul acesta.

Nu avem niciun risc să nu primim banii pentru cererea de plată II, aici noi ne-am luptat cu Comisia Europeană pentru decarbonizare și a fost epopeea acesta a îndeplinirii jalonului și am trecut printr-o experiența care pentru mine a prins bine. La cererea de plată III sunt anumite reforme complicate.

Voi fi în misiune până pe data de 19 mai, iar unul dintre subiectele pe care îl vom discuta este și cel al pensiilor speciale, e de datoria Ministerului Proiectelor Europene să fie cât mai bine documentat, iar rostul nostru este ca să aducem banii în țară.”, a spus Marcel Boloş la Euronews