Cioloş a anunţat că proiectul de buget pe anul 2016 va fi adoptat miercuri

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, că proiectul de buget pe anul 2016 va fi adoptat miercuri, la Guvern.

08 dec. 2015, 14:55
Cioloş a anunţat că proiectul de buget pe anul 2016 va fi adoptat miercuri

Proiectul de buget pe anul 2016 va fi adoptat, miercuri, la Guvern. Am spus şi mă ţin de cuvânt. Mă ţin de cuvânt. Banii publici vor fi folosiţi pentru interesul public cu o transparenţă privind nu doar utilizarea lor, dar şi eficienţa utilizării lor„, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Citeşte şi: PROIECT BUGET 2016. Guvernul alocă mai mulţi bani pentru PROTOCOLUL ministerelor

Premierul Dacian Cioloş a prezentat marţi, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, mandatul cu care va participa la Consiliul European din 17-18 decembrie 2015 şi a primit aviz favorabil din partea membrilor comisiilor. Cioloş a fost delegat de preşedintele Klaus Iohannis să reprezinte România la reuniunea de la Bruxelles.

În faţa comisiilor, premierului Dacian Cioloş a cerut susţinerea parlamentarilor în ceea ce priveşte mandatul cu care se va duce la Bruxelles.

Mi se pare un gest firesc, de normalitate prezența mea aici, odată ce eu însumi am fost mandatat de către președintele României să particip la această reuniune a Consiliului European. Mi se pare firesc să avem acest mai mult decât schimb de opinii. (…) Cer susţinerea Parlamentului pentru a putea susţine acest mandat în Consiliul European, un gest de normalitate cu atât mai mult cu cât una din priorităţile acestui Guvern este de a reda sau a da o prezenţă proactivă a României în structurile europene. Această prezenţă presupune o colaborare între Executiv şi legislativ şi această implicare a Parlamentului în problematica europeană nu poate decât să ne ducă la lucruri pozitive şi să dea mai multă greutate punctelor de vedere pe care reprezentantul României le susţine în Consiliu„, a declarat Dacian Cioloş la începutul şedinţei.

Premierul a precizat că pe agenda Consiliului se află  discuţii despre migraţie, lupta împotriva terorismului, dar şi despre întărirea uniunii economice şi monetare.