Cioloş: Comunismul şi gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat, într-un mesaj postat pe Facebook, că în decembrie 1989 comunismul şi gustul dictaturii nu au murit şi a arătat că democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna.

RomaniaTV.net
22 dec. 2017, 10:20
Cioloş: Comunismul şi gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989

Dacian Cioloş a afirmat că 22 decembrie 1989, când dictatorul Nicolae Ceauşescu a fugit cu un elicopter de pe sediul Comitetului Central, a fost „prima speranţă de democraţie şi libertate, prima speranţă că o viaţă mai bună poate exista pentru fiecare român”.

„22 Decembrie, ora 12.06, acum 28 de ani. Dictatorul Nicolae Ceaușescu a fugit cu un elicopter de pe sediul Comitetului Central. Acel moment a fost prima speranță de democrație și libertate, prima speranță că o viață mai bună poate exista pentru fiecare român. Prima speranță, obținută și apărată cu sânge de oamenii uciși în stradă, oameni care strigau „Jos Comunismul!” A fost primul gust de libertate pentru generația mea. O libertate redată”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Dacian Cioloş este de părere că „democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna”.

„Mai târziu am învățat că libertatea redată e doar o fundație, pe care se construiește libertatea asumată. „Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un mâine.” Sunt cuvintele Regelui Mihai I, ultimul Rege al României, de care ne-am despărțit de puține zile. La funeraliile lui, românii au strigat, din nou, „Jos Comunismul!””, a mai scris Cioloş.

În opinia fostului premier, „comunismul și gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989”, ci „au supraviețuit în toți acești ani, hrănindu-se din comoditatea, indiferența și tăcerea noastră”.

„Vor continua să existe atât timp cât vom sta cu fruntea plecată, acceptând să fim conduși prin impostură și minciună”, a avertizat Dacian Cioloş.

„Nu există mod mai onorabil de a cinsti sacrificiul celor care au murit în 1989 decât acesta: asumarea și apărarea libertății și democrației, în fiecare zi, în fiecare ceas.

Aceasta este esența naturii noastre interioare, este datoria fiecăreia și fiecăruia dintre noi, a celor care am trăit în dictatură și comunism, a celor care am sperat, am muncit și muncim pentru o Românie mai bună, a celor care ne-am născut în democrație și libertate”, a mai scris Dacian Cioloş, pe Facebook, în mesajul dedicat Revoluţiei din decembrie 1989.