Cioloş critică clipurile pro-vaccinare ale lui Cîţu şi Gheorghiţă: „Pot avea efect exact pe invers”. Atac dur şi la adresa lui Nicuşor Dan

Ţintele de vaccinare au fost ratate de Guvern, prilej pentru Dacian Cioloş să-i critice pe Florin Cîţu şi Valeriu Gheorghiţă pentru campania neinspirată.

26 iun. 2021, 19:49
Cioloş critică clipurile pro-vaccinare ale lui Cîţu şi Gheorghiţă: „Pot avea efect exact pe invers”. Atac dur şi la adresa lui Nicuşor Dan

Videoclipurile pro-vaccinare ale Guvernului, cu Florin Cîţu şi Valeriu Gheorghiţă, nu l-au convins pe liderul USR PLUS Dacian Cioloş: „Pot să aibă efect exact pe invers”

Lucrurile ar fi trebuit gândite mai bine în privinţa vaccinării, recunoaşte Dacian Cioloş pentru Aleph News. Deşi este lider al coaliţiei, copreşedintele USR PLUS spune că nici videoclipurile lui Florin Cîţu n-au prea atras oamenii la vaccinare.

„Nu cred că videoclipuri ale politicienilor o să convingă foarte mulţi oameni, ba cred că pot să aibă efect exact pe invers. Toată implicarea asta a politicienilor…“, spune Dacian Cioloş, preşedinte USR PLUS.

Avertismentul OMS pentru cei vaccinaţi cu două doze: Nu renunţaţi la mască, tulpina Delta este foarte contagioasă

Ce se discută la Bruxelles despre pandemie? Îţi spune tot Cioloş. Preşedintele Renew Europe crede că în România trebuie să se implice mai mult sistemul medical, pentru că în toamnă ar putea veni al 4-lea val.

„E important să fim pregătiţi pentru la toamnă pentru că se discută între şefii de stat şi de guvern tot mai mult şi de aceste mutaţii care au apărut. Unele dintre ele au un anumit grad de periculozitate şi acum, peste vară, lucrurile vor sta mai bine dar din toamnă încolo putem să ne aşteptăm din nou la un nou val de infecţie mai mare“, adaugă Cioloş.

Bilanţ vaccinare 26 iunie 2021. Scădere alarmantă a numărului de români vaccinaţi zilnic

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 22.543 de persoane, 7.795 cu prima doză sau cu doza unică de la Johnson&Johnson

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 22.543 de persoane, 7.795 cu prima doză sau cu doza unică de la Johnson&Johnson.iar 14.448 cu doza de rapel. Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 4.641.498, din care pentru 4.470.150 a fost administrată schema completă de vaccinare.  124 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Cafeaua lui Cîţu nu l-a convins pe Cioloş. nici pe alţi români

Florin Cîțu, șeful executivului, a lansat o campanie publicitară pro-vaccinare, bazată pe emoție, în aceeași zi în care a renunțat la mai multe măsuri de protecție împotriva epidemiei.

„Ce conține vaccinul? Normalitate. Să pot să îmi beau cafeaua alături de prieteni aici, la interior, să nu mai depindem de mască, să putem să mergem la concerte, la plajă, fără griji, dar mai ales ă pot să-mi văd familia în siguranță”, spune Cîțu în clipul realizat într-o cafenea.

Premierul a lansat către membrii Guvernului și liderii coaliției provocarea de a realiza clipuri similare, în care să spună ce conține vaccinul pentru ei.

Valeriu Gheorghiţă i-a provocat pe Lucian Mîndruţă, Andreea Esca, Mihai Bobonete şi Văru Sandel: „Ce conţine pentru voi vaccinul?”
„Ce conţine vaccinul? Vaccinul conţine mai puţină suferinţă, mai puţini oameni bolnavi, mai puţine decese, mai puţine restricţii. Vaccinul conţine bucuria lucrurilor care ne au lipsit în toate aceste luni de pandemie, conţine concedii petrecute la mare şi în Deltă cu prietenii şi cu familia, conţine mersul la locul de joacă cu copiii, conţine zâmbetul oamenilor din spatele măştilor, vaccinul conţine normalitate. Lansez o provocare pentru Andreea Esca, pentru Lucian Mîndruţă, pentru Mihai Bobonete şi pentru Sandu Pop, cunoscut publicului ca Văru Săndel, ce conţine pentru voi vaccinul?”, afirmă şeful CNCAV, în videoclipul care a fost prezentat în conferinţa de presă.

Dacian Cioloş spune că aştepta mai multe de la Nicuşor Dan: „Va trebui să demonstreze că este demn de încrederea pe care a primit-o.”

Dacian Cioloş: Şi acolo, reformele şi lucrurile care au fost promise şi pentru care Nicuşor Dan a fost votat merg cu o anumită încetineală. Şi da, la Bucureşti, Nicuşor Dan va trebui să demonstreze că este demn de încrederea pe care a primit-o din partea alegătorilor care aşteaptă de la el să vină cu propuneri de reforme, cu propuneri de ameliorare a funcţionării unor servicii publice pe care noi cu toţii le-am tot criticat la cei care au fost înainte acolo”.