Cioloş: Criza pestei porcine, cauzată de incompetenţa Guvernului PSD-ALDE. Dăncilă, Daea şi şeful ANSVSA, vinovaţi

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat duminică că Guvernul PSD-ALDE este responsabil pentru criza pestei porcine africane din România, responsabilităţi directe având premierul Viorica Dăncilă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi directorul ANSVSA, Geronimo Brănescu.

RomaniaTV.net
02 sept. 2018, 10:53
Cioloş: Criza pestei porcine, cauzată de incompetenţa Guvernului PSD-ALDE. Dăncilă, Daea şi şeful ANSVSA, vinovaţi

„Vorbesc de criza pestei porcine africane, care ocupă, încet – încet, bucată cu bucată, toată ţara şi care riscă să distrugă un sector agro-alimentar întreg. Ne confruntăm în acest caz cu o criză care este extrem de gravă din acest punct de vedere. Este o criză care se datorează, din punctul meu de vedere, în primul rând incompetenţei Guvernului PSD-ALDE – şi aici aş spune că responsabilităţi directe a ceea ce se întâmplă are doamna prim-ministru, pentru că dânsa are sub control toate instituţiile care ar fi putut şi care ar trebui să ţină sub control această criză, domnul ministru Daea, în calitatea lui de ministru al Agriculturii, care vizează şi acest sector al creşterii porcinelor, şi, evident, în cel puţin aceeaşi măsură, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Brănescu”, a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Între timp, pesta porcină africană SE EXTINDE. Noi focare au fost confirmate, duminică dimineaţă, în localităţile Pătârlagele şi Pănătău, din judeţul Buzău.