Cioloş: Dacă va fi nevoie, voi merge în Parlamentul European şi voi fi disponibil şi pentru Parlamentul României în 2020

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş spune că, dacă va fi nevoie, va merge şi în Parlamentul European, dar că este disponibil şi pentru Parlamentul României la alegerile de anul viitor, spunând că proiectul său este în România. Cioloş a afirmat că nu candidează la Parlamentul European pentru a pleca la Bruxelles, unde a stat cinci ani şi ar fi putut rămâne, iar această candidatură la alegerile europarlamentare face parte tot din proiectul cu care vrea să contribuie în România, potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
17 mart. 2019, 12:04
Cioloş: Dacă va fi nevoie, voi merge în Parlamentul European şi voi fi disponibil şi pentru Parlamentul României în 2020

Dacian Cioloş a fost întrebat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă va merge în Parlamentul European.

“Dacă va fi nevoie şi atât cât va fi nevoie, voi merge şi în Parlamentul European şi voi fi disponibil şi pentru Parlamentul României. Şi de un lucru pot să vă asigur că, indiferent ce se va întâmpla până în 2020, voi fi şi candidat pentru Parlamentul României, pentru că proiectul meu este în România. Chiar dacă acuma candidez pentru Parlamentul European, nu o fac pentru a pleca la Bruxelles, nu am nevoie, am stat la Bruxelles cinci ani de zile, dacă vroiam puteam să rămân acolo şi aveam multe lucruri de făcut pentru Europa, inclusiv cu impact pozitiv pentru România, dar am ales să vin să mă implic aici în România şi această candidatură acuma la Parlamentul European este tot pentru proiectul prin care vreau să contribui în România în mod foarte clar”, a explicat Cioloş.

Liderul PLUS a fost întrebat şi în ce relaţii este cu preşedintele Klaus Iohannis, răspunzând: “În relaţii bune. Nu există motive să nu fim în relaţii bune”.

Întrebat dacă va fi contracandidatul lui Iohannis la alegerile prezidenţiale, Cioloş a spus că strategia pentru acestea va fi stabilită după alegerile europarlamentare.

“Eu, personal, nu pot să iau o decizie, pentru că noi vom lua o decizie despre cum vom aborda campania pentru prezidenţiale după ce trec alegerile parlamentare şi vă asigur că Alianţa 2020 USR-PLUS în această direcţie va acţiona, pentru a susţine un proiect pentru România, vă sigur de lucrul acesta. Modul în care vom face lucrul acesta îl vom decide împreună după ce vor trece alegerile europarlamentare. Şi asta nu are nimic de-a face nici cu relaţia bună sau nu cu domnul preşedinte Iohannis sau cu PNL sau cu alte partide”, a explicat fostul premier.

Atunci când un jurnalist i-a atras atenţia că opoziţia este încă fărâmiţată, Dacian Cioloş a spus: “Noi încercăm să adunăm deja, am făcut un prim pas. Mai sunt, dar hai să mai facă şi alţii paşi. Nu aşteptăm, noi mergem înainte, după cum vedeţi”.