Cioloş despre raportul privind Colectiv: Vreau să se schimbe profund nişte lucruri. Nu mă interesează să tai capete

Premierul Dacian Cioloş afirmă, referindu-se la rezultatele raportului Corpului de control privind intervenţia la clubul Colectiv, că nu doreşte "să taie capete doar de dragul de a satisface pe cineva", însă vrea "schimbări profunde", iar dacă acest lucru înseamnă şi "schimbări de responsabili la nivel de management" o va face.

25 mart. 2016, 20:15
Cioloş despre raportul privind Colectiv: Vreau să se schimbe profund nişte lucruri. Nu mă interesează să tai capete

„Sunt proceduri lipsă, nu e clară responsabilitatea, coordonarea lasă de dorit. În douăzeci şi ceva de minute după ce a fost anunţat incendiul la Colectiv s-au succedat la comanda operaţiunilor 5 sau 6 poziţii ierarhice diferite. Nu cred că în felul acesta putem vorbi de o eficienţă în comandă şi în luarea deciziilor. Nu poţi, la fiecare 5 minute vine un nou şef ierarhic superior şi preia el comanda, după 5 minute vine un alt şef ierarhic superior şi preia el comanda şi de fiecare dată trebuie dat raportul”, a declarat Cioloş la Pro TV, întrebat despre raportul Corpului de control al premierului privind intervenţia la clubul Colectiv.

Şeful Executivului a subliniat că nu este interesat „să taie capete”, ci doreşte nişte schimbări profunde.

Citeşte şi:  Prima REACŢIE a lui Raed Arafat după raportul Corpului de Control al Guvernului privind Colectiv

„Nu mă interesează să tai capete doar de dragul de a satisface pe cineva. Eu vreau să se schimbe acolo profund nişte lucruri şi dacă asta presupune şi schimbări de responsabili la nivel de management, într-o poziţie sau alta, o voi face şi pe-asta. Aţi vazut, la nivelul Inspectorului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost luate deja nişte măsuri şi dacă va fi cazul şi în altă parte — şi la ministerul de Interne, şi la ministerul Sănătăţii şi în teritoriu”, a adăugat premierul, conform Agerpres.

Intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului. Potrivit documentului, absenţa coordonării a fost generată în principal de: „lipsa de exerciţii în caz de urgenţe majore, neconcordanţe în legislaţie şi baza materială deficitară”. În plus, autorităţile nu ar fi declanşat imediat Planul Roşu de Intervenţie, iar când a fost declanşat acest lucru nu a fost comunicat tuturor instituţiilor responsabile.

CITEŞTE ŞI Corpul de Control al Guvernului, RAPORT ŞOCANT în cazul COLECTIV: Planul Roşu de Intervenţie nu a fost declanşat imediat

După prezentarea raportului Corpului de Control al Guvernului, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că a transmis miercuri, din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, un „răspuns documentat” la raportul Corpului de control al Guvernului privind intervenţia de urgenţă la incendiul din clubul Colectiv.

„Referitor la răspunsul la raportul Corpului de control al Guvernului, am dat ieri seară din partea DSU, un răspuns documentat, tehnic, la aspectele care am considerat că trebuiesc clarificate. Nu vreau să se înţeleagă prin faptul că răspund la unele aspecte că ar exista o problemă, ca persoană, între mine şi domnul prim-ministru cum încearcă unii să insinueze. Era normal să răspund şefului corpului de control în mod instituţional”, a scris Raed Arafat, joi, pe pagina sa de Facebook.