Cioloş, după votul împotriva Rovanei Plumb în Comisia JURI: Guvernul PSD nu mai poate propune un nume de viitor comisar european

Publicat: Luni, 30 Septembrie 2019 12:30 // Actualizat: Luni, 30 Septembrie 2019 12:30 // Sursa: romaniatv.net

Dacian Cioloș, liderul PLUS, a reacţionat după ce Comisia JURI a Parlamentului European a respins definitiv candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. Cioloş cere președintelui Iohannis "să se implice de urgență pentru a scoate România din acest impas evident" întrucât "Guvernul PSD nu mai poate propune un nume de viitor comisar".

"Guvernul PSD și-a pierdut legitimitatea pentru a mai propune un nume de viitor comisar. În aceste condiții, președintele României trebuie să se implice de urgență pentru a scoate România din acest impas evident. Are datoria să convoace toate partidele care au obținut mandate în Parlamentul European și să găsească, împreună, o persoană capabilă să ocupe funcția de comisar european pentru Transporturi. Doar convocarea doamnei Dăncilă nu va rezolva o situație pe care aceasta a gestionat-o împotriva intereselor țării.

Acest post de comisar nu e al PSD și cu atât mai puțin al doamnei Dăncilă. România trebuie să trimită un candidat competent și fără umbre, iar această decizie trebuie luată rapid. În loc să discutăm despre cum vede un candidat din România viitorul infrastructurii de transport europene și care va fi locul României în acest angrenaj, discutăm despre împrumuturile și apartamentele doamnei Plumb", a scris Dacian Ciolos pe contul de Facebook.

"Dacă ține la prestigiul României, așa cum declară, premierul Dăncilă trebuie să renunțe de îndată la "susținerea necondiționată" a Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european.

Recomandarea comisiei juridice a Parlamentului European (din care nu face parte niciun român) a fost de la început clară: candidata Guvernului României nu îndeplinește condițiile minime necesare de integritate pentru a ocupa această responsabilitate. Nicio tranzacție reală sau fictivă pe care o anunță doamna Plumb în ultimul ceas nu mai convinge pe nimeni.

Recomandarea mea este ca doamna Dăncilă să-și recunoască greșeala și să nu mai insiste. A ignorat până acum toate semnalele oficiale și neoficiale care au arătat, încă de la început, că suspiciunile asupra candidatei României atârnă greu în decizie. Acest refuz putea fi anticipat de acum câteva săptămâni și doar cineva fără repere politice europene putea să creadă că insistența va schimba ceva.

Tot ce a adus această insistență a doamnei Dăncilă este încă o dovadă că PSD nu a înțeles nimic din votul de pe 26 mai, când cetățenii români și europeni au votat, în număr record, pentru o nouă politică ghidată de cinste și corectitudine. Și a mai adus decredibilizarea totală a Guvernului în funcție care a propus un candidat de neacceptat", consideră Dacian Cioloş", a completat Cioloş.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comisar european Romania dacian ciolos Klaus Iohannis Rovana Plumb
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H