Cioloş i-a cerut lui Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul, pentru a câştiga câteva săptămâni în care să negocieze refacerea coaliţiei, urmând ca tot generalul să fie premier

Liderul USR, Dacian Cioloș, i-a propus, marți, premierului desemnat, Nicolae Ciucă, să renunțe la mandat pentru a avea timp să negocieze un acord politic și nu pentru că ar fi respins varianta Ciucă, susţin surse din partid.

27 oct. 2021, 14:19
Cioloş i-a cerut lui Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul, pentru a câştiga câteva săptămâni în care să negocieze refacerea coaliţiei, urmând ca tot generalul să fie premier

Propunerea ar fi avut ca scop obținerea câtorva săptămâni timp de negociere a unui program, urmând ca ulterior să fie desemnat din nou premier Nicolae Ciucă.

Această propunere, care a avut loc înainte de solicitarea de armistițiu transmisă partidelor, ar fi picat deoarece PNL a cerut în continuare susținere pentru guvern minoritar, o soluție respinsă de USR.

Liderul USR, Dacian Cioloș, a declarat, marți seară, că partidul său nu este de acord cu propunerea de armistițiu lansată de PNL liderilor partidelor politice din România pentru a susține un guvern minoritar format din PNL și UDMR.

Vicepreședintele USR Dan Barna a declarat marți seară la Digi24 că partidul este dispus să reia discuțiile cu PNL pentru refacerea coaliției și a majorității parlamentare după ce liberalii renunță la discuțiile cu PSD. Barna a precizat că USR nu va susține un guvern minoritar.

„Fie PNL decide să meargă mai departe cu PSD, să refacă USL și în seara aceasta discută prețul, fie se reface coaliția, situație în care putem avea o majoritate în Parlament și tocmai de aceea nu susținem un guvern minoritar. Este ridicol să vorbești de un guvern minoritar în momentul de față, când ai posibilitatea unei coaliții, există posibilitatea unei majorități parlamentare care să asigure funcționarea țării”, a declarat Barna pentru sursa citată.

Dan Barna: „Domnul Ciucă a înţeles clar: nu susţinem un guvern minoritar”

Potrivit lui Barna, USR este gata să se pună la masa negocierilor, dar numai în anumite condiții.

„Domnul Ciucă a primit foarte clar mesajul transmis de Dacian Cioloș: dacă PNL se așază la masa discuțiilor pentru refacerea coaliției, suntem acolo și suntem gata să discutăm. Ideea aceasta că am putea fi folosiți ca Hopa-Mitică în negocierile cu PSD este exclusă, și de-asta am fost foarte clari: nu vom susține un guvern minoritar, pentru că este foarte clar și posibil să avem o majoritate.

Dacă PNL nu și-o dorește și vrea s-o facă alături de PSD, e dreptul domniilor lor. În momentul în care PNL și premierul desemnat ne anunță că renunță la această fantezie ridicolă de a reface USL și ne așezăm să discutăm despre refacerea coaliției, acest lucru este posibil. Nu vom susține un guvern minoritar. Fie refacem coaliția, fie mergem în opoziție”, a mai precizat Dan Barna.

Citeşte şi: El este miliardarul român care dirijează atacurile împotriva lui Klaus Iohannis! Ce interese străine se ascund în spatele conglomeratului pe care îl conduce dubiosul domn Siminel