Cioloş: Ministerul Sănătăţii pregăteşte un program pentru victimele cu arsuri. Drama României e că pierde bani UE

Ministerul Sănătății pregătește pentru anul viitor un program specific de acțiune în cazul unor victime ale arsurilor grave, precum accidentații de la Colectiv, a declarat miercuri premierul Dacian Cioloș, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri.

25 nov. 2015, 10:02
Cioloş: Ministerul Sănătăţii pregăteşte un program pentru victimele cu arsuri. Drama României e că pierde bani UE

Premierul a stat de vorbă mai bine de oră cu câțiva răniți în urma incendiului de la clubul Colectiv, cu personalul medical, precum și cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu.

Citeşte şi: Cioloş, la şedinţa de Guvern: Cer să fie demisă conducerea ISU Bucureşti-Ilfov. Ei nu mai au ce căuta în sistem

„Am discutat cu domnul ministru al Sănătății și ministerul pregătește pentru anul următor un program pentru arși pentru a putea acționa în mod specific atunci când este cazul în astfel de situații”, a declarat premierul la plecarea de la Spitalul de Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri.

Premierul a subliniat că, așa cum Guvernul și-a luat angajamentul dinainte de preluarea mandatului său, urmează să decidă și rambursarea costurilor referitoare la cei care au fost deplasați în afara țării.

„Urmează să decidem și rambursarea costurilor cu cei care au fost deplasați în străinătate, atât în Uniunea Europeană, cât și în afara UE. Și am înțeles că și Ministerul Muncii va veni cu un ajutor pentru însoțitorii celor care au fost tratați sau sunt tratați aici în România„, a precizat șeful Executivului.

Prim-ministrul a vorbit şi despre absorbirea fondurilor europene.

„Spitalele nu au dotări şi sunt chiar spitale care trebuie construite. Le-am spus celor de la Ministerul Sănătăţii că eu sunt dispus să analizăm împreună cu doamna ministru Răducu de la Fondurile Europene şi să facem linii prioritare de investiţii pentru spitale şi pentru dotări în măsura în care şi ministerul se pregăteşte cu proiecte şi putem să le demarăm cât mai repede pentru că asta e drama la noi, avem fonduri – şi din fondurile structurale pe perioada 2007-2013 vom pierde câteva miliarde de euro – şi pe de altă parte avem nevoie de investiţii”, a spus Cioloş.

Citeşte şi: Premierul Dacian Cioloş, după vizita la Spitalul de Arşi: Mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal

În opinia premierului, dincolo de bani, foarte importantă este elaborarea proiectelor.

„Cred că ceea ce trebuie dincolo de bani este implicare, coerenţă, pentru a avea proiectele la timp, a fi bine pregătite, a fi gestionate în mod transparent şi nu cu alte interese, pentru că altfel pierde toată lumea”, a spus Cioloş.