Cioloş, la şedinţa de Guvern: Cer să fie demisă conducerea ISU Bucureşti-Ilfov. Ei nu mai au ce căuta în sistem

Premierul Dacian Cioloş a cerut, miercuri, la şedinţa de Guvern, demiterea conducerii ISU Bucureşti-Ilfov după scandalul incendiului din clubul Colectiv.

RomaniaTV.net
25 nov. 2015, 09:25
Cioloş, la şedinţa de Guvern: Cer să fie demisă conducerea ISU Bucureşti-Ilfov. Ei nu mai au ce căuta în sistem

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în şedinţa de guvern, că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov şi care au fost suspendate din funcţii vor fi demise şi nu se vor mai putea întoarce în sistem.

Citeşte şi: Premierul Dacian Cioloş, după vizita la Spitalul de Arşi: Mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal

Vă rog să confirmați că cei de la conducerea ISU București au fost demiși și că nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare pentru că e păcat ca din cauza unor astfel de comportamente săpăm la credibilitatea unei instituții care se află în prima linie a serviciului public. Am înțeles că a fost suspendată conducerea, vreau să mă asigur că este demisă și că niciodată cei care au fost la conducerea ISU București nu se mai pot întoarce. Știu că sunt niște reguli la militari, dar vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU nu mai au ce căuta în sistem”, i-a transmis Cioloș ministerului Tobă, la începutul ședinței săptămânale de guvern.

În şedinţa Guvernului, premierul Dacian Cioloş l-a rugat pe ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, să îi transmită lui Raed Arafat că aşteaptă de la el un plan de reformă şi de restructurare a ISU.

„O să vă rog să-i transmiteţi domnului Arafat că aştept de la dânsul, în perioada imediat următoare, un plan de reformă şi de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde înţeleg că sunt sincope, pentru că ceea ce am aflat astăzi şi domnul Arafat mi-a spus că şi dânsul a aflat abia ieri seară, faptul că cei de la ISU Bucureşti pe partea de prevenire fuseseră deja informaţi de problemele de la Clubul Colectiv şi, în loc să meargă să facă verificări acolo şi să ia măsurile necesare, au mai adăugat o hârtie la birocraţia noastră obişnuită, le-au trimis prevederile legale celor de la Clubul Colectiv, spunându-le ce să facă fără să verifice concret pe teren(…) Sunt aproape convins că nu e o situaţie singulară. (…) Am discutat cu ministrul Tobă şi cu Raed Arafat situaţia de la ISU Bucureşti. Arată că acolo sunt probleme structurale, nu o situaţie punctuală. Sunt deficienţe care trebuie corectate. Mă bucur că în programul de Guvernare am introdus şi obiectivul privind intervenţia în astfel de situaţii”, a adăugat premierul.

Ministrul MAI, Petre Tobă, i-a spus premierului că secretarul de stat Raed Arafat a fost informat, marţi, că încă de la sfârşitul lunii septembrie o societate comercială care organiza evenimente în Clubul Colectiv a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti că acolo urmează să aibă loc un eveniment la care ar fi urmat să participe foarte mulţi oameni.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost suspendată, urmând ca în cursul zilei de miercuri șeful IGSU să desemneze o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unității. Decizia vine în urma anchetei privind tragedia de la Colectiv.

Un număr de 39 de persoane rănite în clubul Colectiv erau internate marți în spitalele bucureștene, dintre acestea 10 se află în stare critică și gravă, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătății.