Cioloş: Pentru Dragnea patriotismul înseamnă o Românie lăsată în pace de UE

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, crede că, dacă pentru Liviu Dragnea patriotism înseamnă o României lăsată în pace de Uniunea Europeană, pentru alianţa USR-PLUS înseamnă o ţară demnă în Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
17 mart. 2019, 11:50
Cioloş: Pentru Dragnea patriotismul înseamnă o Românie lăsată în pace de UE

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că nu se pot realiza bunăstare şi prosperitate atâta timp cât nu se doreşte a fi ascultat răspunsul românilor în legătură cu această chestiune legată de justiţie.

“Eu nu văd cum poţi să spui că vrei să construieşti bunăstare şi prosperitate, atâta timp cât nu ai curajul să asculţi răspunsul românilor vizavi de acest lucru. Şi să asculţi răspunsul românilor la această întrebare: vrem o Românie curată, vrem o Românie cu politicieni care să nu mai provoace suspiciuni, vrem o Românie care să nu mai fie condusă, unde bugetul României să nu mai fie făcut de cineva care a fost condamnat sau care are dosare penale pe rol.? Nu văd de ce nu ar avea curajul să asculte răspunsul românilor la această întrebare şi nu văd un moment mai bun ca acest răspuns să vină în acelaşi timp cu votul pentru Europa şi pentru Parlamentul European, pentru că sunt valori care se leagă”, a explicat Cioloş

El crede că patriotismul pentru Liviu Dragnea înseamnă o României lăsata în pace de Uniunea Europeană în timp ce pentru ceilalţi patriotismul înseamnă o Românie demnă în Uniunea Europeană.

“Să mai spun un lucru. Pentru Liviu Dragnea patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de Uniunea Europeană şi de toţi alţii. Pentru noi patriotism înseamnă o Românie demnă în Uniunea Europeană şi asta e diferenţa de viziune şi de deschidere”, a explicat Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanşarea unui referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Cotroceniului.