Cioloş, reacție surprinzătoare: Am rugat-o pe Raluca Prună să vină în partid, inclusiv să candideze la alegerile europarlamentare

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, spune că a rugat-o pe Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei, să se înscrie în partid şi chiar să candideze la alegerile europarlamentare, dar aceasta a ezitat amânând decizia. Cioloş spune că oricine e liber să îşi exprime opinia în spaţiul public, dar crede că cel mai bine este ca o persoană să contribuie în interiorul partidului la direcţia pe care ar vrea să o vadă.

RomaniaTV.net
17 mart. 2019, 16:25
Cioloş, reacție surprinzătoare: Am rugat-o pe Raluca Prună să vină în partid, inclusiv să candideze la alegerile europarlamentare

Dacian Cioloş a fost întrebat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, despre afirmaţiile făcute de Raluca Prună, care a spus că nu înţelege de ce PLUS intră captiv într-un subiect ales de Oana Bogdan şi care nu e ceea ce trebuie rezolvat în România.

„Eu am rugat-o să vină în partid. Discuţii de genul acesta trebuie să aibă loc în primul rând în partid şi abia după aceea în spaţiul public şi cea mai bună modalitate pentru Raluca să fi contribuit la o altă abordare, dacă avea o altă abordare, e să vină în partid şi să îşi asume acolo o discuţie. Ea a fost aşteptată, invitată, eu am insistat până în ultimul moment să se înscrie şi să candideze pentru alegerile europarlamentare. Din motive personale ale ei a decis să ezite, să amâne decizia. Sigur, oricine e liber să îşi exprime opiniile în spaţiul public, dar când vorbim de un partid politic cred că cel mai bine în primul rând e să vii să contribui în interiorul partidului la direcţia pe care ai vrea să o vezi. Şi apoi de acolo evident că poţi să te exprimi”, a afirmat Dacian Cioloş.

Raluca Prună a scris recent pe pagina sa de Facebook că se desparte categoric de PLUS, nefiind de acord cu cele susţinute de PLUS, prin Oana Bogdan.

„Evident că nu pot fi de acord. Mă despart categoric de PLUS pe care nu îl înţeleg de ce intră captiv într-un subiect ales de Oana şi care nu e ceea ce trebuie rezolvat în România. Problema României nu este renunţarea la proprietate, ci în primul rând repararea efectelor naţionalizării-neterminată la aproape 30 de ani de post comunism. Asta aş fi vrut să aud de la PLUS în materia proprietăţii, ca jurist şi ca votant. Apelul la statistici din Occident unde din ce în ce mai mulţi oameni ar renunţa la proprietate este de neidentificat în vreo statistică. Ţara pe care Oana Bogdan şi cu mine o cunoaştem bine, fals invocată ca exemplu de schimbare de paradigmă asupra proprietăţii, este una în care procentul de proprietari a crescut mereu în ultimii ani. Peste 70% din belgieni sunt proprietari”, afirmă Prună.

Unul dintre membrii conducerii PLUS, Oana Maria Bogdan, care a fost prezentată de către Dacian Cioloş ca fiind „forţa motrice” a echipei, susţine renunţarea la proprietate şi spune, într-un comentariu pe Facebook, că „omenirea va reuşi să convieţuiască în armonie abia atunci când acest lucru se va întâmpla”.

„Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunţării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparţină unui om, trib, neam sau corporaţie, vom reuşi să convieţuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieţii mele”, a comentat Oana Maria Bogdan, care este membru în Biroul Naţional al PLUS.