Cioloş şi-a anunţat prezenţa la protestul din Piaţa Victoriei: Momentul 10 august de anul trecut a contribuit masiv la momentul 26 mai

Dacian Cioloş a anunţat pe Facebook că merge, sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei, pentru că momentul 10 august de anul trecut a contribuit masiv la momentul 26 mai de anul acesta, când au avut loc alegerile europarlamentare.

RomaniaTV.net
10 aug. 2019, 12:06
Cioloş şi-a anunţat prezenţa la protestul din Piaţa Victoriei: Momentul 10 august de anul trecut a contribuit masiv la momentul 26 mai

„Voi merge, diseară, în Piața Victoriei, pentru că momentul 10 august de anul trecut a contribuit masiv la momentul 26 mai de anul acesta, pentru că România e numai una, indiferent unde trăiesc cetățenii ei – în țară sau în străinătate, și mai ales pentru că, atunci când conducta normalității e înfundată de mizerie, ea trebuie desfundată sub presiune.

Trebuie să reînnoim mesajele de acum un an. Statul român tot nu s-a făcut bine. Până vom avea ocazia de a-i trimite pe cei care ne-au adus în această situație în afara istoriei, avem astăzi datoria civică de a spune că vrem o țară a normalității, o țară pentru toți cetățenii ei, în care să ne simțim cu toții acasă.

O doamnă mi-a spus, astăzi, că fiul ei a votat pe 26 mai pentru prima oară. Și a votat cu noi, cu Alianța USR PLUS. A făcut această alegere pentru a nu fi nevoit să plece din țară, pentru că-și dorește un trai decent în România și crede că noi putem aduce această schimbare în bine. Pentru astfel de oameni, pentru gândurile și speranțele lor, mă voi alătura celor prezenți, în această seară, în Piața Victoriei”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Protest în Piaţa Victoriei, la un an de la 10 august 2018. Scandal cu îmbrânceli între protestatari UPDATE

Un protest de amploare este anunţat pentru sâmbătă în Piaţa Victoriei din București, la un an de la violențele din 10 august 2018. În urmă cu un an, piața din fața Guvernului a fost înecată în gaze lacrimogene, iar confruntările dintre manifestanți și forțele de ordine s-au soldat cu răniți din ambele tabere.