Cioloş: Sper să îi convingem pe cei de la Ford să investească şi în cercetare şi dezvoltare

Premierul Dacian Cioloș speră să convingă conducerea companiei Ford să investească în România nu numai în producție, ci și în cercetare și dezvoltare.

23 mai 2016, 16:04
Cioloş: Sper să îi convingem pe cei de la Ford să investească şi în cercetare şi dezvoltare

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, luni, la Centrul de cercetare-inovare al Ford Motor Company, cu 20 de români angajați ai companiei americane, de care s-a declarat foarte mândru și cărora le-a transmis că îi așteaptă și în România.

Sunt foarte fericit că am avut oportunitatea de a-i întâlni pe inginerii români și trebuie să recunosc că sunt foarte mândru de ei. Sper că vom reuși să-i convingem pe cei de la Ford să investească nu numai în producție, (…) dar și în cercetare și dezvoltare, pentru că, după cum vedeți, avem multe resurse umane și este bine că lucrează la sediul central al companiei, dar sunt sigur că putem face lucruri la fel de bune și în România„, a spus Dacian Cioloş.

Cioloș a fost însoțit în cursul vizitei la Centrul de inovare al companiei americane de vicepreședintele pentru relații guvernamentale internaționale al Ford Motor Company, Stephen Biegun.

Biegun a afirmat că premierul Dacian Cioloș a fost un partener „extrem de constructiv” pentru compania Ford. „În mandatul său și în ultimul an, am consolidat România ca pilon principal al strategiei noastre de producție în Europa”, a spus el.

Cioloș are luni și o întâlnire cu Mark Fields, CEO al companiei Ford.

Alături de prim-ministru, în vizita la Centrul de inovare Ford, s-au aflat șeful Cancelariei Dragoș Tudorache, secretarul de stat de la Departamentul pentru Investiții Străine Manuel Costescu, ambasadorul SUA la București Hans Klemm și ambasadorul României la Washington, George Maior.