Ciorbă de miel, rețeta deosebită a lui Florin Dumitrescu. Juratul de la Masterchef a dezvăluit secretul pentru cel mai aromat gust

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit o rețetă incredibilă de ciorbă de miel, dar și un truc pentru ca oala cu zeamă să aibă un gust deosebit. Iată ce ingrediente folosește juratul de la Masterchef.

02 mai 2024, 11:30
Ciorbă de miel, rețeta deosebită a lui Florin Dumitrescu. Juratul de la Masterchef a dezvăluit secretul pentru cel mai aromat gust

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit o rețetă incredibilă de ciorbă de miel. Iată ce ingrediente folosește juratul de la Masterchef.

Citește și Ce etnie are Florin Dumitrescu. Chef-ul nu s-a ascuns niciodată

Pe masa de Paște, o ciorbă de miel făcută cum trebuie poate unul dintre cele mai așteptate preparate.

Pe lângă drob, friptură de miel, ouă sau cozonac, o ciorbă de miel este ideală pe masa de Paște. Totuși, trebuie să știi și care sunt pașii pentru prepararea acesteia.

Dacă vei urma sfaturile celebrului bucătar, vei putea să te bucuri de o ciorbă gustoasă, așa cum n-ai mai mâncat niciodată!

Cum prepară renumitul bucătar ciorba de miel

Mai întâi, este esențial să ai la îndemână următoarele ingrediente: 1 kilogram de carne de miel, 400 de grame de cartofi, 200 de grame de țelină, câte 200 de grame de păstârnac, ceapă și morcovi.

Bucătarul Florin Dumitrescu a dezvăluit un truc pentru o ciorbă de miel perfectă. Îndepărtează pulpa de pe oase cu atenție, apoi pune-le apoi la fiert pentru a preveni formarea spumei.

După aceea, carnea de miel se taie în bucăți și se adaugă în oală. În altă oală mare, ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina și cartofii se călesc în ulei împreună cu chimenul.

După ce carnea a fiert, se adaugă legumele și se completează cu apă.

Dacă gospodinele nu știu, secretul pentru o ciorbă cu o adevărată savoare, dezvăluit de Florin Dumitrescu, este să fiarbă la foc mic, astfel încât zeama să rămână clară și curată.

Un alt sfat pentru a evita întărirea cărnii este să amâni adăugarea sarii până la finalul preparării, nu în timpul fierberii. Mai mult decât atât, o altă idee excelentă este să introduci ceapa verde în rețetă împreună cu tarhonul.

Te-ar putea interesa și Diferența de vârstă dintre Florin Dumitrescu și soția sa, Cristina. ”Mi-am dorit dintotdeauna o relație cu femeia perfectă”

Apoi, se pregătește un amestec din iaurt, ouă și oțet, care se adaugă în funcție de preferințe. Ciorba de miel este lăsată să fiarbă timp de 3 ore sau 3 ore și jumătate.

În ultimele 20 de minute de gătire poți pune și cartofii tăiați cuburi, iar la final se adaugă amestecul pregătit anterior.

Pentru a menține consistența cremoasă a ciorbei, se amestecă cu câteva polonice de zeamă. La final adaugă pătrunjelul pentru un gust proaspăt și aromat. Spor la gătit și poftă bună!