Ciorbea denunţă protocolul dintre PNŢCD Pavelescu şi PDL Bucureşti

Preşedintele PNŢCD, Victor Ciorbea, susţine că semnarea protocolului de colaborare la alegerile locale din Bucureşti între PDL şi aripa Pavelescu a PNŢCD arată că puterea încearcă să-şi subordoneze PNŢCD prin oameni infiltraţi în partid. Ciorbea a declarat, pentru RTV.NET, că este probabil ca partidul său să aibă candidaţi proprii în majoritatea judeţelor.

03 apr. 2012, 11:13
Ciorbea denunţă protocolul dintre PNŢCD Pavelescu şi PDL Bucureşti

Victor Ciorbea acuză PDL de implicare deschisă în divizarea PNŢCD prin presiuni exercitate în justiţie pentru declararea ca valid a Congresului PNŢCD din 17 iulie 2010, prin care Pavelescu a fost ales preşedinte al partidului. „Pavelescu nu a administrat nicio probă în acest proces, iar la Congresul de atunci majoritatea delegaţilor au fost nemembri ai PNŢCD”, acuză ţărănistul.

Este o situaţie similară de pe vremea Cominternului când liderii partidelor frăţeşti se stabileau la Kremlin. Acum se stabilesc la Cotroceni sau la sediul PDL„, a afirmat Ciorbea.

Acesta a precizat că miercuri va avea loc un nou termen de judecată în recursul formulat de către Aurelian Pavelescu împotriva Tribunalului Municipiului Bucureşti prin care s-a recunoscut valabilitatea Congresului de reunificare a PNŢCD, din 18 iunie 2011, la care Ciorbea a fost ales preşedinte.

Se foloseşte tehnica Cominternului de naţionalizare temporară a denumirii şi însemnelor partidului şi darea lor în folosinţă unor persoane infiltrate în partid„, apreciază Ciorbea. „Semnarea protocolului marchează îndeplinirea întocmai şi la timp a misiunii primite de către Aurelian Pavelescu şi echipei lui de la cei care l-au instalat în partid„, spune fostul prim-ministru.

Cât priveşte negocierile partidului cu USL, Ciorbea a admis că acestea au intrat într-un impas, astfel încât partidul va merge singur la alegerile locale în majoritatea judeţelor.

Au fost discuţii cu USL. Vom vedea dacă se semnează ceva săptămâna asta sau nu. Poate şi cei din USL au diverse abordări în interior. Totul a fost foarte bine acum două luni şi deodată au început să cam uite„, a precizat Victor Ciorbea.