Cip în gulerul cămăşii, la elevi. Ţara în care s-a implementat deja această tehnologie

Cip în gulerul cămăşii, la elevi. În acest fel, sunt colectate informații despre traiectoria elevilor sau despre timpul petrecut într-o anumită zonă și apoi transferate pe o platformă de informații disponibilă administrației școlii, profesorilor și părinților.

09 sept. 2021, 20:08
Cip în gulerul cămăşii, la elevi. Ţara în care s-a implementat deja această tehnologie
Cip în gulerul cămăşii, la elevi

Cip în gulerul cămăşii, la elevi. O școală elementară din Zhuhai, Guangdong, a implementat deja această tehnologie, în care elevii sunt scanați folosind cipul plasat în gulerul cămășilor lor.

De îndată ce intră pe ușa din față a școlii, profesorii, părinții și platforma de informații a școlii sunt toți anunțați în același timp că un anumit elev a intrat în campus.

În plus, traiectoria și amprenta istorică a elevilor școlii, precum și timpul petrecut într-o anumită zonă, pot fi vizualizate de părinți și școală prin intermediul platformei de informații de pe telefonul mobil.

Cip în gulerul cămăşii, la elevi

O altă funcție a acestei uniforme școlare digitale este posibilitatea de a putea intra în contact cu părinții. „Uniformele digitale le permit acum să interacționeze cu părinții lor” folosind tablete instalate în holurile unității. „Acest lucru scade dramatic volumul de muncă pentru profesori”, care sunt uneori văzuți ca „mesageri”, a spus directorul școlii, potrivit Aleph News.

Platforma are și funcții precum declarația de sănătate, calcularea concediilor și evaluarea prezenței.

Citeşte şi: Serbările din prima zi de școală, transmise online. Ministrul Educaţiei: „Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online”

Scenariile după care va începe şcoala, pe 13 septembrie

Şcoala începe pe 13 septembrie, iar cele două scenarii care se vor aplica de luni pentru fiecare instituţie de învăţământ din România sunt asemănătoare cu cele din anul anterior școlar, diferenţa fiind limita de la care se trece în scenariul 2, De această dată este vorba de depășirea ratei de 6 cazuri de îmbolnăvire Covid-19 la 1.000 de locuitori în localitate.

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației „pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, consultat de Edupedu.ro, va fi prezentat de autorități miercuri, 1 septembrie, cu 12 zile înainte de a începe şcoala, în conferință de presă comună Ioana Mihăilă – Sorin Cîmpeanu, conform anunțului făcut de Ministerul Educației. (Citeşte AICI mai multe detalii)