Ciprian Ciucu anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 6. „Sunt angajate familii întregi. Sunt clanuri. Voi reduce personalul”

Ciprian Ciucu anunţă demiteri la Primăria Sectorului 6 pentru a face rost de bani pentru investiţii. Edilul a declarat, marţi, că aproape 200 de milioane de lei se duc pe salariile celor peste 3.000 de angajaţi ai instituţiei.

24 nov. 2020, 16:58
Ciprian Ciucu anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 6. „Sunt angajate familii întregi. Sunt clanuri. Voi reduce personalul”
Ciprian Ciucu anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 6

De asemenea, Ciprian Ciucu a explicat că Direcția de Asistență Socială are un aparat de aproape 1.200 de oameni, fără asistenții maternali şi că este nevoie de o evaluare a personalului pentru a diminua semnificativ numărul angajaţilor, conform Hotnews.

De asemenea, edilul Sectorului 6 a precizat că programul de reabilitare termică va continua, însă analizează ca proprietarii să achite contribuţia lor de 20 la sută să fie achitată începând de acum şi nu peste cinci ani. Mai mult, Ciprian Ciucu vrea să amenajeze promenada de la Lacul Morii în vară.

Citeşte şi: Victor Ciutacu îl dă în judecată pe Ciprian Ciucu, primarul ales al Sectorului 6. „Îşi va începe mandatul cu un proces inconfortabil”

Ciucu are în plan şi să desfiinţeze ghenele de gunoi de la blocuri până în 2023, pentru a fi amenajate insule de colectare între blocuri, inclusiv colectare selectivă.

Întrebat ce nereguli a găsit la Primăria Sectorului 6 de când şi-a preluat mandatul, Ciprian Ciucu a explicat că a găsit „o primărie care nu și-a pus niciodată problema eficientizării fondurilor de care dispune”.

„Dacă ne uităm acum pe buget, avem mai multe subordonate, Administrația Piețelor, Străzilor, Școlilor, DGASPC, bugetul nostru de investiții este undeva la 100 de milioane lei, este foarte-foarte mic. Raportat la un buget de aproape 1 miliard lei, cât este bugetul Sectorului 6. Am găsit o primărie în care directorii din Direcție nu știu ce se întâmplă la subordonatele care țin de acele Direcții”, a precizat primarul Sectorului 6, în interviul acordat Hotnews.

Ciprian Ciucu anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 6. „Sunt salarii mari și nu doar pentru lucrători”

Edilul Sectorului 6 a explicat că „la angajări a fost o veselie nemaipomenită prin instituție până acum fără preocupare pentru banul public”, motiv pentru care ia în calcul reducerea de personal.

„Da, nu mă feresc să o zic. Am venit de la Oradea, am avut de unde să învăț. Și eu sunt dator să redirecționez acești bani către calitatea vieții oamenilor din Sectorul 6, deci am nevoie de investiții. Trebuie să continui programul de reabilitare termică, trebuie să construiesc cel puțin 8 școli și alte creșe și grădinițe, vreau să fac o bază sportivă, vreau să amenajez Insula Lacului Morii.

Primăria are undeva la 250 de angajați, dar eu mă refer la toate subordonatele și mergem undeva la peste 3.000 de angajați. Numai polițiști locali am 400, numai la DGASPC am 1.200 fără asistenți maternali care sunt încă 800”, a mai precizat primarul Sectorului 6, conform sursei citate.

Citeşte şi: Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: „E agitaţie mare în primărie pentru a se plăti rapid lucrările scumpe”

Ciucu susţine că e considerat „lupul ăla rău care vrea să termine cu viața bună la stat”.

Sunt angajate familii întregi, sunt clanuri. Nu o să mă uit, nu o să mă intereseze, fac analiză funcțională și cu asta basta. O să facem o analiză și vom vedea cu cât reducem.

Sunt salarii mari și nu doar pentru lucrători. În total cam 200 milioane lei/an. O să vină Ciucu, total nepopular să întrebe, măi, fraților, câți șoferi aveți? 18. Eu am fost la Oradea și primarul Florin Birta nu avea șofer, conducea el mașina. Iar la DGASPC au 18 șoferi cu 18 mașini. Atunci trebuie să fiu mai nepopular și să fac rost de bani pentru investiții”, a menţionat Ciucu.

Ciprian Ciucu anunţă demiteri la Primăria Sectorului 6. Pe cine a adus la Primărie de când şi-a preluat mandatul

„Echipa mea nu s-a instalat încă în primărie. Am putut să vin cu 3 oameni. După Codul Administrativ, City Managerul este numit de primar, și este bine așa, fiindcă nu poți să impui unui primar să lucreze cu un om pe care nu-l cunoaște, chiar dacă a câștigat un concurs, oricât de bun ar fi el. Trebuie să ai încredere că îi delegi semnătura și nu te aruncă în pușcărie. Lucrez cu Paul Moldovan, fostul meu șef de cabinet de la ANFP. Omul a lucrat pe PODCA, după care a lucrat mult în zona privată, pe consultanță, în zona de administrație, a lucrat cu Banca Mondială la Strategia Bucureștiului. Alexandru Suciu este un tânăr IT-ist la bază, foarte smart. M-a contactat în urmă cu 2 ani, mi-a spus că este pasionat de administrație și dacă poate să mă ajute cu ceva și de atunci am rămas în contact. L-am invitat în PNL în urmă cu un an, a fost secretar adjunct în PNL Sector 6, este foarte apreciat de toată echipa. Acum i-am propus să fie consilier personal și șef de cabinet.

A treia persoană este Lucian Covrig, un tip cu foarte multă experiență în administrație, care se uită pe toate contractele despre care vorbeam. O să cresc schema de personal la maxim cât îmi permite legea, să am măcar 6 oameni, consilieri personali, nu vreau să o ocup pe toată, dar vreau să fiu flexibil dacă găsesc un om foarte bun. Și vor mai fi două posturi în cabinetele celor doi viceprimari”, a spus edilul.

Ciprian Ciucu spune pe cine va concedia. „Nu o să lucrez cu echipa care a venit cu Gabriel Mutu”

„Nu o să lucrez cu echipa care a venit cu Gabriel Mutu. Sunt oamenii lui de încredere. A luat de la alte direcții posturi și a creat artificial o Direcție de Control, de care nu am nevoie, și care sunt oamenii lui de partid, oameni pe care nu îi cunosc și în care nu am încredere, care au fost botezați ca funcționari publici. Voi modifica organigrama și voi desființa direcția. Eu mă așteptat să se simtă și să plece singuri, dar nu au făcut asta”, a mai spus Ciprian Ciucu.

Ce se întâmplă cu beculeţele de Crăciun din Sectorul 6. Ciprian Ciucu explică de ce nu pune iluminat festiv

„Mama lor de beculețe, acum vorbim numai despre beculețe, ceea ce este nesemnificativ. Dincolo de faptul că iluminatul public este la Primăria Capitalei, conform împărțirii din lege. Dar la noi nu s-a ținut cont niciodată de chestia asta.

Pe scurt, Sectorul 6 nu are niciun fel de arteră centrală, obiective de patrimoniu cultural, este locuire: Drumul Taberei, Crângași, Militari, Giulești. Și nu a fost niciodată pe harta de la Primăria Capitalei să ai iluminat festiv. S-a și certat Mutu cu Firea în perioada aia și nu a vrut să pună deloc luminițe în Sectorul 6. După care Mutu în mintea lui a zis să nu-i lase pe oameni fără iluminat festiv, că vin sărbătorile, și a făcut un contract- cadru. În 2016 a făcut contractul, era pe 4 ani, dar a cheltuit banii mai repede. În 2019 a făcut un alt contract-cadru-prin ADP. Nu e vina mea că nu este în SICAP, eu îl am aici.

Am chemat și eu oamenii când în venit să-i întreb ce facem cu luminițele de Crăciun. Mi-au zis că până acum au fost la ADP, bun, să vină șeful de la ADP. Șeful de la ADP mi-a zis că trebuie să cerem o ofertă, în baza contractului cadru, care e valabil încă 3 ani. Cât e oferta anul ăsta? Vine omul și spune 360.000 de euro. Eu am zis că e cam mult, dar a zis că e nu e tot, că Mutu a mai luat de 100.000 de euro luminițe numai în Parcul Drumul Taberei. Deci în total 460.000 de euro. Nu avem timp să dau drumul la o procedură nouă de achiziție, că trecea iarna, le puneam în martie. Beculețele nu sunt o urgență. M-am uitat și la oferă, am zis că sunt mai de prost gust așa, am zis că nu dau banii ăștia pe asta, mai bine fac o stradă sau o creșă”, a explicat Ciucu.