Ciprian Ciucu dă de pământ cu Nicuşor Dan: „PNL Bucureşti a salvat capitala de faliment, nici primarul general, nici altcineva”

Primarul sectorului 6 al capitalei şi preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a declarat luni că liberalii încă nu au luat decizia dacă îl vor susţine în continuare pe Nicuşor Dan ca primar general, dar a dat de înţeles că acesta a făcut destule greşeli.

21 nov. 2022, 15:14
Ciprian Ciucu dă de pământ cu Nicuşor Dan: „PNL Bucureşti a salvat capitala de faliment, nici primarul general, nici altcineva”

Ciprian Ciucu a spus despre Nicuşor Dan că nu a reacţionat corect în anumite situaţii, dar a adăugat că o decizie legată de sprijinul politic pe care PNL i-l acordă va fi luată doar după ieşirea din iarnă, care va fi una foarte dificilă.

De asemenea, edilul sectorului 6 a dezvăluit că viceprimarul Stelian Bujduveanu şi fostul premier Florin Cîţu au „salvat capitala de la faliment”.

„PNL Bucuresti va face o evaluare a lui Nicusor Dan si va fi momentul cand vom spune daca ii vom acorda un cec in alb sau vom merge pe proiect. Nu este corect daca spun acum ca il vom sustine sau nu pentru un al doilea mandat.

Daca spun ca ii retragem sprijinul, inseamna ca ii turnam plumb in ghete. Exista o atitudine corecta, matura, a PNL Bucuresti in legatura cu Nicusor Dan. Urmeaza o iarna grea, sa-l lasam sa-si faca treaba. Daca se va umple paharul si vom considera necesar, ii vom retrage sprijinul dupa aceasta iarna.

Aceasta decizie nu este luata acum, dar exista un trend destul de mare in care partidul isi doreste candidat propriu. PNL este un partid cu foarte mari resurse.

Rare Bogdan stiu ca este europarlamentar si presedinte PNL Disapora. Daca iese in sondaje ca un posibil competitor de succes, este posibil.

Lumea trateaza foarte superficial discutia asta, lumea intreaba cine vrea sau cine poate fi primar al Capitalei. Aceste intrebari sunt prost puse. Intrebarea corecta este cine este suficient de competent si calificat ca sa fie primar, ca sa ne poata scoate din galeata asta. Cine are putere politica.

Citeşte şi: Cu cât cresc pensiile în 2023. Şedinţă importantă a coaliţiei PSD – PNL – UDMR. Ce propuneri sunt luate în calcul

Lumea se plange ca este blocat Bucurestiul, trebuie niste nevoie structurala. Traficul este una din probleme. Hai sa facem o planificare bugetara corecta, hai sa vedem ce facem cu zona metropolitana. Fara sprijinul Parlamentului si al Guvernului, niciun primar nu ar performa mai bine decat Firea, Oprescu sau Nicusor Dan.

Hai sa vedem ce experienta in administratie ai, ce te legitimeaza. Nu orice doctor, oengist sau ziarist poate rezolva problemele Bucurestiului, fara sa jignesc pe nimeni.

I-am zis si lui Nicusor Dan: condu orasul asta ca si cum nu te-ai gandi sa mai fi primar a doua oara. Fa ceea ce trebuie, nu ce este populist. Trebuie niste reforme grele, dureroase.

Ce este util si necesar in acest mandat este facut de PNL Bucuresti.

Eu trebuie sa demonstrez intai la sectorul 6 ca pot sa ma ocup de o primarie. Pana atunci, nu pot sa vin sa pretind ceva. Pas cu pas, intai demonstrezi ca meriti. Poate lumea in sectorul 6 o sa spuna ca nu am fost destul de bun, unde sa ma duc mai sus, la Primaria Capitalei.

Trebuie sa ai o inteligenta politica, sa stii problemele Bucurestiului. N-as spune ca Nicusor Dan nu are inteligenta politica. Un palier e cum te raportezi la ceilalti lideri politici, cu care colaborezi. Cum se raporteaza la relatia cu Ciucu, cu Vlad Voiculescu, cu diversi ministri. Deschide usi sau nu deschide usi? Nu stiu cate usi a reusit sa deschida.

A facut greseala sa creada ca vreau sa-i iau locul si m-a vazut ca pe un competitor, ceea ce nu eram. Am incercat sa merg la diversi ministri ca sa ajut, am facut astfel de pasi. Poate Bucurestiul era in faliment pana acum, daca viceprimarul PNL Bujduveanu si Florin Citu nu taiau aproape un miliard din datoria STB. O spun raspicat acum, PNL a evitat falimentul Bucurestiului. Nici primarul general, nici altcineva.”, a spus Ciprian Ciucu, la Digi 24.

Citeşte şi: Ministrul Sportului, Eduard Novak, are dosar penal după ce a ascuns un BMW al instituţiei, pe care anterior îl avariase