Ministrul Sportului, Eduard Novak, are dosar penal după ce a ascuns un BMW al instituţiei, pe care anterior îl avariase

Ministrul Sportului Eduard Novak ar fi ascuns în urmă cu un an BMW-ul ministerului în garaj după ce l-ar fi avariat în trafic. Conform Sindicatului Național Sport și Tineret (SNST), Novak ar fi încercat să mușamalizeze accidentul pentru a nu se afla că acesta nu avea voie să se afle la volan.

21 nov. 2022, 14:19
Ministrul Sportului, Eduard Novak, are dosar penal după ce a ascuns un BMW al instituţiei, pe care anterior îl avariase

Potrivit unor documente și verificări consultate de SNST, Eduard Novak nu avea voie să conducă autovehiculul implicat în accident deoarece acesta ar trebui să fie la volanul autovehiculelor adaptate handicapului său.

„Ministrul Novak Carol-Eduard nu deține un permis de conducere special și conduce ilegal, deși ar trebui să conducă numai autovehicule adaptate condiției sale, fiind încadrat în grad grav de handicap. Orice conducător auto știe că nu poți conduce dacă ai proteză la piciorul drept, în astfel de cazuri mașina trebuie modificată și omologată, sunt mutate comenzile de picior la mână, iar permisul de conducere este unul special”, transmite SNST.

În urma sesizării organelor de urmărire penală a faptelor săvârșite în data de 13.06.2021 de Novak Carol-Eduard, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție Secția de urmărire penală și criminalistică a deschis dosarul penal nr.2984/P/2022, scrie Ziare.com.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, noi săgeţi către George Simion: „S-ar putea să fie sub papucul nevestei, că nu mai zice nici pâs”

În prezentul dosar penal se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 din Codul penal, de încredințare a unui vehicul unei persoane fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 3 din Codul penal şi de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art.297 alin. 1 din Codul penal, mai arată sursa citată.

SNST concluzionează că ministrul Sportului conduce ilegal mașina ministerului.

Totodată,autoturismul instituției nu ar fi modificat și omologat conform Ordinul MTCT nr.2132/2005 – ANEXA Nr. 9: LISTA cu modificările speciale aduse autovehiculelor în scopul conducerii de către persoanele cu handicap. De altfel, niciuna dintre mașinile pe care le conduce ministrul Sportului nu este adaptată conform legii.

Citeşte şi: Dana Budeanu face topul „loviturilor” date de Guvern românilor cei mai vulnerabili: „Când te lovesc toate astea trei, nu înţeleg cum te mai poţi salva”