Ciprian Ciucu, prima reacție după cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii. Primarul Sectorului 6: „Nu mă spăl pe mâini! Am cunoscut-o pe Ana”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a avut prima reacție în cazul femeii omorâte de câini la Lacul Morii, pe care o cunoștea.

22 ian. 2023, 21:49
Ciprian Ciucu, prima reacție după cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii. Primarul Sectorului 6: „Nu mă spăl pe mâini! Am cunoscut-o pe Ana”
Ciprian Ciucu, prima reacție după ce o femeie a fost ucisă de câini la Lacul Morii

Ciprian Ciucu a declarat că a cunoscut-o pe Ana, femeia ucisă de câini, chiar la Lacul Morii. În acest sens, a fost declanșată o anchetă internă la Poliția Locală Sector 6. Ciucu îl atacă pe Primarul General General Nicușor Dan și critică ASPA.

„Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puţin acum, cu moartea tragică, în condiţii înfiorătoare, a Anei Oroş Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieşise la alergat. A participat şi la acţiunea de curăţenie, am igenizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde şi cum vom face cu viitorul parc. Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv… nu am cuvinte. Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Acesta spune că nu a ieșit public până în acest moment deoarece a așteptat poziția lui Nicușor Dan în acest caz, cel care decide politica ASPA, alocă bugete și este singurul care are instrumentele instituționale pentru a rezolva problema câinilor.

„Recunosc, aveam această aşteptare. În septembrie 2013, atunci când Ionuţ Anghel şi-a găsit sfârşitul în aceleaşi condiţii înfiorătoare, Primarul General de atunci, Sorin Oprescu şi-a asumat, cum era normal, serviciul de ecarisaj, ASPA, etc. Primarul de Sector nu apare în nicio discutie publică. De aici aşteptarea mea. Nu mai am aşteptări de la PMB. Lipsa de leadership, neasumarea, aruncarea responsabilitatilor în curtea altora, sunt deja de notorietate”, a adăugat primarul Sectorului 6.

Citește și: Nicuşor Dan, reacţie la 24 de ore după tragedia de la Lacul Morii. „Îmi pare rău că Ana Oros a murit”

„Adevărul este următorul. Politica ASPA este total greşită şi a dus la reapariţia câinilor pe străzi. În loc sa adune câinii de pe străzi, ASPA face campanii de „constientizare”. Nu se mai eutanasiază de ani buni ceea ce face ca adăposturile să fie arhipline, condiţiile în care sunt ţinute animalele sunt proaste. Şi de aceea, resursele lor nu se duc la capturare ci pe condiţii de cazare şi campanii de „constientizare” pe bani mulţi.

Un fel de PR pe bani publici. Până la o analiză mai detaliată, se vede clar din bugetul lor ca investesc în adaposturi şi alte servicii şi nu în capturare! De exemplu, au un singur colaborator care are abilitatea de a tranchiliza animalele. Despre ce vorbim? Despre incompenţă şi iresponsabilitate. Bucureştiul este enorm, resursele lor pentru capturare sunt inexistente!”, subliniază Ciprian Ciucu.

Acesta susține că problemele au apărut după ce ASPA a modificat abordarea și a distrus echipele și capacitățile care în trecut dădeau rezultate.

„Restul sunt adrese cu care îşi acoperă incompetenţa. Sunt singura instituţie înfiinţată pentru acest scop şi doar cu acest scop. Schimbul kafkian de adrese cu poliţiile locale, pentru ca politia sa amendeze proprietarii de câini necipaţi nu rezolvă problema. Asta poate face şi politia animalelor şi politia locala a municipiului Bucureşti. Problemele mari şi complexe se rezolvă prin acţiuni masive şi complexe! Cum, mai exact? PRIN PLANIFICAREA DE ACŢIUNI DE PRINDERE DE AMPLOARE, coordonate de un comandament

Citește și: Cine era femeia ucisă de câini lângă Lacul Morii. Avea un copil şi făcea voluntariat. Reacţia Primăriei Sectorului 6

ASPA ar fi trebuit să organizeze acţiuni de prindere, punctuale, cu data şi oră, să ceară sprijinul nostru, al colegilor lor, politia locala din subordinea lui Nicuşor Dan (nu vorbeşte nimeni despre ei, dar ai aceleaşi competenţe legale) şi a politiei MAI. DAR CUM SĂ PLANIFICE ASPA ASA CEVA DACĂ EI NU AU UNDE SĂ MAI DUCĂ ANIMALELE?! Asa că această instituţie doar mimează ca lucrează şi ca face ceva pentru misiunea pentru care a fost înfiinţată”, punctează acesta.

Ciprian Ciucu precizează că ASPA are o singură misiune, iar bugetul este unul mare și prost distribuit, pe când Poliția Locală are zeci de misiuni și de servit mii de cetățeni.

„Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!! În paralel solicit Consiliului General să facă o comisie care să evalueze activitatea ASPA! Lucrurile nu vor rămâne asa, eu voi reveni pe acest subiect in cateva zile cu o dare de seamă”, a concluzionat acesta.