Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, propune interzicerea accesului elevilor cu telefoane mobile în școli

Ciprian Ciucu a lansat o temă de dezbatere referitoare la accesul elevilor în școli cu telefoanele mobile și riscurile create de această situație.
Alina Costache
18 mai 2023, 22:20
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, propune interzicerea accesului elevilor cu telefoane mobile în școli
Ciprian Ciucu propune interzicerea telefoanelor în școli

Liberalul Ciprian Ciucu propune interzicerea telefoanelor mobile în școli, din cauza riscurilor pe care această situație o generează. Primarul a adus mai multe argumente, pornind de la un caz concret petrecut în Sectorul 6, pe care îl conduce.

„E posibil ca această postare să stârnească o oarecare dezbatere națională, e posibil să nu…

 Tocmai ce am participat la o ședință a unui Consiliu de Administrație al unei școli din Sectorul 6. Părinții, membri ai CA-ului, au pus o problemă care m-a lăsat mască: elevii nu ar trebui să aibă acces la telefoanele mobile odată ce intră în școală, pentru ca acestea nu sunt simple aparate de comunicare ci sunt „device”-uri multimedia cu acces la tot felul de informații și deocheturi sau mai rău.

Pe românește, o profesoară i-a găsit pe cei mici ciorchine în jurul unui copil de clasă primară cu ochii în secene XXX. Aceasta i-a luat tableta copilului și a chemat părinții la școală. Reacția părinților a fost sub orice critică: au început să îi facă scandal profesoarei și să o amenințe cum ca… cu ce drept a reținut tableta. O întreagă dramoletă de prost gust și cu accente jenante. Părinții fiind agresivi, din cele explicate.

Citește și: Vlad Voiculescu, după demisia lui Ciprian Ciucu: „Sper că viitorul preşedinte al PNL Bucureşti nu va vinde Capitala PSD-ului”

 S-a pus problema în CA ce să facă, soluția fiind evidentă, reținerea acestor aparate multimedia la intrarea in clasă. Nimeni nu și-a mai asumat apoi o decizie și acum m-au întrebat dacă pot face eu ceva.

Înainte de a vă prezenta soluția, sunt dator să vă argumentez de ce cred eu că trebuie oprit accesul cu astfel de aparate în școală:

1. Educatia informală „dark mode” (accesul nelimitat la vârste precoce la informații nepotrivite) poate forma atitudini, valori și comportamente opuse obiectivelor currriculare naționale, CHIAR IN CADRUL SCOLII. Interacțiunea dintre cei mici este mai puternica, mai formativă, și cu aia pleacă acasă mai mult decât cu lecția de geografie etc.;

2. Unii părinți (de exemplu eu) controlează (prin diferite aplicatii) accesul copiilor lor la diferite informații, adaptându-le accesul la informații considerate potrivite pentru vârsta lor. Școala este obligată să garanteze in propria clădire că părinții pot decide la ce categorii de informații au acces copiii, acesta fiind practic un drept la libera conștiință și orientare educațională a propriilor copii;

3. Sunt folosite la copiat, vezi folosirea site-ul Brainly la extemporale etc. Părinții știu;

4. Distragerea atenției în timpul orelor, interferenta cu actul de educație, profesorii fiind în competiție pentru captarea atenției.

5. Copiii se vor juca, vor socializa, vor scoate nasul din ecrane.

Am și altele, ma opresc aici.

Revenind la soluție. Primarul nu poate da o Hotărâre de CL sa interzică acest lucru. Ministerul Educației se codește de ani de zile să recunoască problema și sa emită un ordin. Organul de decizie al școlilor, pentru care o decizie este obligatorie, este lege, așa cum pentru Sectorul 6, o HCL este lege, singurul care poate decide este CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE! Dacă acest for decide, se amendează regulamentul școlii și basta, decizia este obligatorie pentru toți părinții și elevii. Dacă părinții nu sunt de acord își schimbă reprezentanții si anulează decizia si gata.

Citește și: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 şi preşedintele PNL Bucureşti, îl atenţionează pe Nicuşor Dan: „Decât să se concentreze pe proiecte faraonice, fără cap şi coadă, mai bine ne-am concentra pe cele realizabile”

Mesaj pentru CA-urile din Sectorul 6: dacă veti lua astfel de decizii, promit să instalez dulăpioare compartimentate în fiecare clasă. Pentru urgențe, copiii pot primi accesul sa sune. Eu cred ca nu trebuie sa lăsăm teama iratională si mania de a ști totul oricând, la un apel distanță, să ne deformeze copiii și să interfereze cu munca profesorilor.

Ce spuneți!? Nu va fi ușor în CAuri, sunt tot felul de Gică Contra, dar astfel de poziții reprezentative vin și cu responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Un primar nu poate el singur sa schimbe o comunitate, este nevoie de implicarea fiecaruia. E nevoie ca cei care vor civilizație, cei care gândesc astfel, sa dezbata si sa ia decizii la nivelul la care funcționează în societatea noastră.

P.S. Copilul meu are acces în limite normale și la YouTube adaptat vârstei ei, și la Netflix și la net. Si nu chiar puțin. Dar la școală nu”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Alex Dobrescu, un nou ordin de protecție! Reclamanta este fosta sa soție, cu care are un băiat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'