Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 şi preşedintele PNL Bucureşti, îl atenţionează pe Nicuşor Dan: „Decât să se concentreze pe proiecte faraonice, fără cap şi coadă, mai bine ne-am concentra pe cele realizabile”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, este de părere că administraţia Capitalei ar trebui să se concentreze asupra unor obiective "mai realizabile", precum repararea liniilor de tramvai, decât să insiste pe proiecte "faraonice şi scumpe, fără cap şi coadă", cum ar fi trenurile urbane.

11 aug. 2022, 22:25
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 şi preşedintele PNL Bucureşti, îl atenţionează pe Nicuşor Dan: „Decât să se concentreze pe proiecte faraonice, fără cap şi coadă, mai bine ne-am concentra pe cele realizabile”

Ciprian Ciucu adaugă faptul că, în cazul în care existau intenţii serioase în privinţa trenului metropolitan, ar fi fost demarată realizarea unui PUZ. Edilul face referire şi la faptul că Primăria Sectorului 6 a început amenajarea Parcului Liniei, care se suprapune cu traseul trenului metropolitan.

„Decât să se insiste pe proiecte faraonice şi scumpe, fără cap şi coadă, cu trenuri urbane care iau călători de nicăieri şi îi lasă niciunde (eu încă mai aştept studiul ăla origine-destinaţie), mai bine ne-am concentra pe lucruri mai realizabile, cum ar fi repararea liniilor de tramvai, investiţii în transportul public de calitate şi prioritizarea acestuia în trafic. Chestiuni mai umane, mai urgente, mai utile, mai simple. Căci de mega proiecte prost fundamentate care nu se întâmplă sau care sunt nefezabile, m-am cam săturat.

Oricum se bate pasul pe loc de doi ani, aşa cum am spus că se va întâmpla încă de acum doi ani. Dacă cineva avea intenţii serioase pe tema asta, măcar demara un PUZ. E prea târziu, prea puţin. Just facts. Nu s-a avansat cu nimic, bine că nu am aşteptat cu Parcul Liniei după iluzoriul tren urban şi i-am dat înainte, ca să poată respira niţel şi cartierul Militari. Decât să vin cu scuze, mai bine cu rezultate. Hai să le facem pe cele realizabile şi să le facem într-un orizont de timp decent. Hai cu Prelungirea Ghencea, hai cu cele începute”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Citeşte şi: Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, vrea să reintroducă taxa de parcare non-stop, la doar două săptămâni de când fusese eliminată pentru a stimula turismul

La începutul lunii august, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi exprima încrederea ca în cursul anului viitor să fie dată în folosinţă linia de tren metropolitan – Gara de Nord – Pipera – Gara Obor, notează Agerpres.

„Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord – Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute. Pe modelul ăsta o să mergem ulterior către celelalte ieşiri din Bucureşti, iar în ceea ce priveşte interiorul Bucureştiului prima linie interioară pe care vrem să o facem este Gara de Nord-Pipera-Gara Obor”, a spus Nicuşor Dan, la Digi 24.

Citeşte şi: Curtea de Conturi a confirmat că primarul Clotilde Armand a încălcat legea „în mod repetat”