Ciprian Ciucu, vot împotriva alianţei PNL-PSD: „Voi milita pentru menţinerea alianţei în Bucureşti cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020”. Apel la USR

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a anunţat că a votat în cadrul Biroului politic Național al PNL împotriva alianţei cu PSD şi că va milita ca în Bucureşti să se continue colaborarea cu USR, aşa cum s-a promis la alegerile din 2020.

22 nov. 2021, 14:55
Ciprian Ciucu, vot împotriva alianţei PNL-PSD: „Voi milita pentru menţinerea alianţei în Bucureşti cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020”. Apel la USR

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, anunţă, luni, că la nivel local nu se va impune o alianţă PNL-PSD, primarii având posibilitatea de a-şi asigura majoritatea cum consideră de cuviinţă.

„Am votat și m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Național al PNL, împotriva alianței care se prefigurează la guvernare. Am cerut în ședințele anterioare și astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune o de sus în jos o astfel de alianță și că primarii sunt liberi să își decidă, împreună cu propriile organizații locale, propriile majorități. Acest lucru mă bucură în contextul situației politice din București.

Citeşte şi: USR îi cere socoteală lui Nicuşor Dan pentru facturile mari de la iarnă: „Apă caldă şi căldură cu ţârâita, pe bani mulți”

În ceea ce mă privește, voi milita pentru menținerea alianței la nivelul Primăriei Generale și a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020. Așa este normal, așa trebuie să facem”, a declarat Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Bucureşti şi primar al Sectorului 6.

Ciucu a lansat şi un apel la Președintele USR, la președintele USR București și la președinții organizațiilor de sectoare ale USR „să nu provoace rupturi artificiale în București și apoi să urmeze calea mai ușoară a opoziției”.
De asemenea, Ciprian Ciucu a făcut apel și la colegii din conducerea Sectoarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, „să nu facă gesturi bruște și chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoțit în campania electorală”.

„Fac un apel și către Primarul General să pună pe baze autentice dialogul cu organizațiile PNL și USR din Bucureşti și să reevalueze cum se poziționează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susținut în campania electorală și să se asigure că cele agreate se întâmplă”, a mai transmis Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

„În ceea ce mă privește, rămân dedicat ideii de reformă și liberalism și intenționez ca, împreună cu Organizația PNL București, să promovăm cea mai reformistă și rațională agendă din acest mare oraș, chiar dacă o parte din măsurile pe care le vom susține vor părea nepopulare!”, a conchis preşedintele PNL Bucureşti.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Majoritatea PNL-PSD-UDMR mi-a propus un nume de premier, pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă!”