Ciprian Marica îl face praf pe ministrul Tineretului şi Sportului în scandalul momentului. „Băi, nu vă mai cereţi scuze în numele meu!”

Ciprian Marica a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook, în care se arată dezgustat de "modul oribil în care s-au grăbit unii de aici, instituţii, autorităţi, cum s-ar spune, să arunce cu piatra", după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu.

09 dec. 2020, 21:04
Ciprian Marica îl face praf pe ministrul Tineretului şi Sportului în scandalul momentului. „Băi, nu vă mai cereţi scuze în numele meu!”

Ciprian Marica a reacţionat dur pe Facebook după ce ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi-a cerut scuze după incidentul de la Paris.

Ciprian Marica, atac dur la adresa lui Ionuţ Stroe

„S-a uitat în această zi de viruşi, boli, morţii din spitalele groazei, criză politică, moartea sportului romanesc, criza financiară, etc. Toate relele pe care le trăim au dispărut când a zis un arbitru român . S-a exprimat greşit, va plăti, probabil. Dar ce a urmat e greu de înţeles pentru mine. Reacţia străinilor nu e subiectul acestei opinii.

Pe mine mă dezgusta modul oribil în care s-au grăbit unii de aici , instituţii, autorităţi, cum s-ar spune, să arunce cu piatra. Au simţit ei ca e ocazia să se bage în seamă, să incrimineze, sa înfiereze. Nu s-a încercat să lămurească exact ce s-a întâmplat. Au lovit, că dă mai bine! Asta dovedeşte cum suntem noi românii în momentele delicate: ne sfâşiem între noi, sa nu apuce alţii sa o facă. Dacă e jos unul de-al nostru, noi îl lovim primii, asa ne facem remarcaţi! Ne înjură un străin, sărim şi noi sa ne injurăm mai tare. Vrea un străin sa cumpere ceva, ne oferim noi să ne vindem gratis, doar pe comisioane!

Noi nu facem nimic bun din funcţiile în care suntem puşi, dar ne cerem scuze străinilor cu capul în pământ, condamnăm cu lacrimi de crocodil. Abia am aşteptat ocazia asta, avem asa o satisfacţie ciudată! S-a împământenit vorba aia: nu e om ca şi românul, unde-s doi te vinde unul!
Băi, nu va mai cereţi scuze în numele meu! Şi poate nici al altor români! Chiar dacă vă e greu sa credeţi, mai sunt şi români cu coloană vertebrală!”, a scris Ciprian Marica.

Radu Banciu, afirmaţii scandaloase după incidentele cu Sebastian Colţescu: „Nu e rasism! Mbappe e un analfabet, Neymar e un neisprăvit!”

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că îşi cere scuze, în numele sportului românesc, pentru incidentul de la meciul PSG – Istanbul BB, în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

„Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Acest lucru nu ne reprezintă. Ancheta UEFA ne va spune ce s-a întâmplat cu adevărat, iar apoi se vor lua măsuri. Nu cred că ajungem la un scandal diplomatic, toţi condamnăm acest fel de incident. Această exprimare nefericită va fi sancţionată. Mi-aş dori ca exprimarea să fi fost inofensivă sau neutră, dar nu trebuie să tolerăm asemenea comportamente. Vom avea discuţii apropos de modul în care putem repara această situaţie. Este un caz particular, nu poate fi generalizat, nu reprezintă sportul românesc”, a declarat Ionuţ Stroe.