Radu Banciu, afirmaţii scandaloase după incidentele cu Sebastian Colţescu: „Nu e rasism! Mbappe e un analfabet, Neymar e un neisprăvit!”

Radu Banciu a vorbit în termeni duri despre incidentul petrecut la meciul paris Saint Germain - Istanbul Bașakșehir, din etapa a 6-a a Ligii Campionilor.

09 dec. 2020, 20:17
Radu Banciu, afirmaţii scandaloase după incidentele cu Sebastian Colţescu: „Nu e rasism! Mbappe e un analfabet, Neymar e un neisprăvit!”

Radu Banciu a comentat in stil propriu incidentele de la Paris, provocate de Sebastian Colţescu. Prezentatorul TV a comentat în emisiunea sa incidentul și spune că arbitrul român nu poate fi acuzat de rasism.

Radu Banciu îl apără pe Sebastian Colţescu

„Rasism nu poate fi! Dacă spui „ală negru” nu e acelaşi lucru cu „negrul ăla”. E o stângăcie, a avut ghinion şi ar fi putut să evite această exprimare. „Ălă negru” nu e rasism în dreptul francez, deci nici în dreptul nostru. Nu este o insultă rasistă! Dacă vedeam ce era la gura lui Webo sau a lui Demba Ba, vedeam că au insultat mai rău decât a făcut-o Colțescu sau Șovre.  UEFA nu luptă contra rasismului. Consideră asta o problemă minoră. Dacă zicea „negrul ăla nenorocit” era pasibil de amendă în Franța, de câteva de mii de euro. Dar nu era considerat rasism, ci o insultă. E cu totul altceva decât rasismul, care înseamnă să persecuți pe cineva și să-l privezi de drepturi, ceea ce e revoltător”, a declarat Radu Banciu la Look Sport.

George Simion, liderul AUR, îl apără pe Sebastian Colţescu. Apel către autorităţile române

Radu Banciu i-a luat apoi la ţintă pe Neymar și Mbappe: „Turcii nu au vrut să continue meciul, susținuți fiind de jucătorii de culoare de la PSG. Niște neisprăviți, niște evazioniști! Neymar ia 3 milioane de euro pe lună, e evazionist și nimeni nu vorbește despre asta. Se dă negru pentru a profita de situația pe care o traversăm și pentru a avea beneficii. E mai avantajos să fii negru decât alb. Mbappe, care nu știe să pună virgulă, a scris patru cuvinte pe Twitter pentru a-i aduce un omagiu lui Webo și a făcut două greșeli gramaticale. Este un analfabet! Câștigă 1,5 milioane de euro pe lună și este revoltat de societate!”.

Sebastian Colţescu se scuză după scandalul provocat în Champions League 

„În Turcia, femeile sunt umilite, iar drepturile omului sunt batjocorite. A venit această echipă de putregai și a făcut circ!  Faptul că cei de la Başakşehir nu au vrut să continue meciul este o infracțiune care trebuia pedepsită cu victorie 3-0 la „masa verde” pentru PSG şi, în mod normal, turcii ar fi excluși doi ani din cupele europene”, a mai spus Radu Banciu.