STENOGRAME: Iubitul unei vedete apare în dosarul ginerelui lui Traian Băsescu

Omul de afaceri Ciprian Nistor, iubitul manechinului Laurette, arestat preventiv miercuri pentru evaziune fiscală, făcea parte din anturajul Alinei Bica şi al lui Radu Pricop. Omul de afaceri oferea consultanţă DIICOT, pe vremea când instituţia era condusă de Bica. A fost şi intermediarul şpăgii în dosarul lui Radu Pricop, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
24 apr. 2015, 11:13

Om de afaceri, Ciprian Nistor este un client vechi al showbizz-ului românesc. A fost cuplat de-a lungul timpului cu Adina, solista trupei Heaven, iar acum formează un cuplu alături de Laurette. Acesta a fost arestat miercuri pentru evaziune fiscală de 3 milioane de euro, alături de şefa executorilor din România, Dorina Gonţ. 

Citeşte şi: ŞOC ÎN SHOWBIZ. Iubitul unei vedete de televiziune, ARESTAT. FOTO

Iubitul manechinului Laurette apare în dosarul lui Sergiu Lucinschi şi Radu Pricop. Potrivit referatului DNA, Ciprian Nistor era trimis pentru a încasa banii de şpagă de la omul de afaceri Alexandru Horpoş, conform România TV.

Iată un pasaj din stenogramele care apar în referatul DNA:

„HORPOS ALEXANDRU: Şi o să le dau… o să le dau banii! Numai că vreau să scap odată de chestia asta! Şi vreau să vină să îmi spună! Sunt conştient că o să coste cât o să coste, dar…
Nistor Ciprian: Da! Le duc măcar 50 să vadă că le duc ceva! OK, am înţeles! Auzi, dar… dar…”

Deşi ar fi intermediat şpăgile din dosarul şantaj, Ciprian Nistor a scăpat de urmărirea penală după ce a colaborat cu procurorii DNA. 

Ciprian Nistor a beneficat de încredere şi din partea Alinei Bica, pe vremea când conducea DIICOT. Bărbatul a oferit în mai multe dosare consultanţă pe problema offshore-urilor. 

Despre relaţiile suspuse ale lui Nistor, printre care ar fi magistraţi şi oameni politici a vorbit şi şefa executorilor judecătoreşti din România. În sala de judecată, Dorina Gonţ, arestată preventiv în acelaşi dosar cu omul de afaceri, a declarat că îi era teamă de el pentru că ştia că are conexiuni la nivel înalt. 

Pe 27 noiembrie 2010, departamentul Naţional Anticorupţie a deferit Justiţiei şapte persoane implicate în escrocheria imobiliară care a produs o fraudă de 2, 9 milioane de euro. Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy au fost acuzaţi de mai multe înşelăciuni.

Escrocheria Radisson: 109 păgubiţi, pagubă de 2,9 milioane de euro

Citeşte şi: Executorul judecătoresc Dorina Gonţ, arestat pentru evaziune fiscală

În rechizitoriul prin care escrocheria Radisson este trimisă în faţa judecătorilor se arată că escrocii au acţionat în perioada februarie 2005 – ianuarie 2008. Procurorul care a anchetat cazul a stabilit că numărul total al victimelor este de peste 100.

Şapte persoane, dintre care două în stare de arest, în dosarul Radisson, în care aproximativ 100 de persoane au fost înşelate cu peste 3 milioane de euro, au fost trimise în acea perioadă în judecată, potrivit unui comunicat al DNA remis marţi.

Potrivit sursei citate, cele şapte persoane sunt Andreas Nadasdi, asociat şi administrator al firmelor SC Radisson Invest SRL, SC Celebrity Group SRL, SC Radisson Investment Group SRL şi SC Flat Invest SRL, Ciprian Nistor, asociat la SC Radisson Invest SRL şi Radisson Investment Group SRL, precum şi Dumitru Cojocariu, asociat la SC Radisson Invest SRL, Ionel Olari, comisar şef al Gărzii Financiare Timiş, Răzvan Ionuţ Olari, fiul comisarului de la Garda Financiară Timiş, Gheorghe Stanciu şi Dumitru Mareş.


loading...