Candidatul Pro România la Primăria Vaslui are coronavirus. „Merg să mă internez”

Ciprian Pintilie, candidatul Pro România la funcţia de primar al municipiului Vaslui, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Pintilie le-a transmis persoanelor cu care a intrat în contact să fie precaute şi să nu ezite să ia legătura cu medicul de familie în cazul în care au simptome.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 06:46

Candidatul Pro România la Primăria Vaslui a anunţat că se va interna în spital, notează Agerpres.

„E o chestiune de bun-simţ să vă anunţ că am fost testat pozitiv COVID-19. Pe cei cu care am intrat în contact în ultima perioadă, îi rog sa fie atenţi. Înainte de toate, sănătatea e cea mai de preţ. Dacă aveţi simptome, nu ezitaţi să contactaţi medicul de familie. Merg să mă internez în spital pentru a primi tratament”, a transmis Ciprian Pintilie.

Citeşte şi: Veşti bune pentru pensionari. Ministrul Muncii a dat vestea cea mare

Reprezentanţii Pro România au precizat că au fost luate toate măsurile de dezinfecţie, astfel încât activitatea din precampanie şi din campania electorală să deruleze în condiţii de siguranţă.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Nu este corect să asigurăm măşti pentru toţi copiii”

 

Victor Ponta: „Nu cred că va fi stare de urgenţă nici dacă vor fi 10.000 de cazuri pe zi până în 27 septembrie. E o nebunie totală”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, la România TV, că măsurile luate de Guvernul Orban pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus s-au dovedit a fi greşite. Fostul premier acuză actualul Executiv că se ocupă de organizarea alegerilor şi „aruncat pisica moartă la primari” privind răspunderea pentru deschiderea şcolilor. Mai mult, liderul Pro România susţine că nu va fi decretată „stare de urgenţă şi dacă sunt 10.000 de cazuri pe zi (de coronavirus) până în 27 septembrie”.

„Va fi mai rău. După şase luni ne e mai rău, e ca şi cum te-ai duce la doctor şi te simţi din ce în ce mai rău. Măsurile luate de Guvernul Orban s-au dovedit a fi greşite

Primarii sunt cei care ne spun: nouă ne-a dat aruncat Guvernul un regulament care nu se poate aplica. (…) Să spui că testezi tot personalul care intră în şcoală este o nebunie”, a menţionat liderul Pro România.

De asemenea, Victor Ponta acuză Guvernul PNL că aruncă întreaga responsabilitate pe autorităţile locale.

„Acum totul e o spălare pe mâini, aruncat pisica moartă la primari. Nu cred că va fi stare de urgenţă şi dacă sunt 10.000 de cazuri pe zi până în 27 septembrie. PNL şi PSD-ul s-au gândit: repede să facem alegeri pentru că avem primari şi ăştia rămân în funcţii.

Începem şcoala. Oprim şcoala ca să facem secţii de vot. Scoatem secţiile de vot şi începe iar şcoala şi după aceea începem campania pentru parlamentare. E o nebunie totală şi ne ducem toţi în prăpastie”, a conchis liderul Pro România.