Cipru elimină carantina pentru turiştii din România. Condiţia să vizitaţi Insula Afroditei în următoarele luni

Cipru va renunţa la carantină pentru vizitatorii din alte state ale Uniunii Europene şi multe alte ţări începând cu data de 10 mai.

26 apr. 2021, 19:46
Cipru elimină carantina pentru turiştii din România. Condiţia să vizitaţi Insula Afroditei în următoarele luni

Condiţia renunţării la carantinare pentru cei care viziteazp Cipru este ca aceştia să fie vaccinaţi cu dozele necesare împotriva COVID-19 sau să poată prezenta un test negativ PCR nu mai vechi de trei zile, a declarat adjunctul ministrului cipriot pentru turism, Savvas Perdios, luni, pentru agenţia de ştiri CNA.

Vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V va fi tratată în mod egal cu inocularea cu alte vaccinuri, a mai spus Perdios.

Citeşte şi Liderii UE pledează pentru restricţii dure şi accelerarea vaccinării. Ursula von der Leyen: „Vrem să vaccinăm 70% din populaţia Europei până la sfârşitul verii”

Aceste reguli se vor aplica tuturor statelor din zona Schengen, precum şi vizitatorilor din SUA, Regatul Unit, Israel, Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Canada, Elveţia, Australia şi Noua Zeelandă, informează postul de radio de stat RIK.

Turismul este pentru Cipru cel mai important sector economic, după cum scrie presa cipriotă.

Citeşte şi Israelul ia decizia crucială: Accesul în teatre și mall-uri se va face doar pe baza certificatului de vaccinare

Miniştrii guvernului cipriot s-au vaccinat la începutul lunii în grup împotriva SARS-CoV-2 pentru a promova vaccinul gigantului farmaceutic AstraZeneca, evitat de compatrioţii lor. Acest vaccin este piatra de temelie a campaniei guvernului ce vizează imunizarea a 60% din cei aproximativ 900.000 de locuitori ai Republicii Cipru până la finalul lunii iunie. Miniştrii încă nevaccinaţi vor primi câte o doză într-un centru de vaccinare din Nicosia pentru ‘a trimite un mesaj de încredere în ce priveşte siguranţa şi eficacitatea vaccinului’ britanic, a precizat purtătorul de cuvânt Kyriacos Koushos într-un comunicat.