Cipru interzice accesul turiştilor români, Austria şi Grecia introduc noi restricţii. Lista ţărilor de unde intri direct în carantină

Autoritățile cipriote au pus România pe „lista neagră” a statelor ai căror cetățeni nu pot intra în țară în scop turistic, informează un comunicat al Ministerului român de Externe, dat publicității sâmbătă seara.

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 17:50
Cipru interzice accesul turiştilor români, Austria şi Grecia introduc noi restricţii. Lista ţărilor de unde intri direct în carantină

România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.Cetățenii proveniți din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru.

Turiştii din România şi Bulgaria vor fi primiţi în Grecia numai pe bază de test negativ de covid-19. Anunţul făcut de MAE 

Austria a stabilit noi condiţii pentru accesul pe teritoriul său al persoanelor care vin din România, astfel că termenul de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 a fost redus de la 4 zile la 72 de ore, iar perioada de izolare la domiciliu, redusă de la 14 zile la 10 zile. Măsurile intră în vigoare începând de luni şi sunt valabile până la 30 septembrie.

Adio, vacanţe în Italia. Autorităţile de la Roma instituie carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele venite din România 

”În continuarea informaţiilor transmise cu privire la condiţiile de călătorie în Republica Austria, MAE precizează că autorităţile austriece au publicat în seara zilei de 24 iulie 2020 o nouă Ordonanţă pentru revizuirea condiţiilor de intrare şi tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de pană la data de 30 septembrie 2020.  Principalele modificări, faţă de măsurile anterioare, sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore şi reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locaţie adecvată, de la 14 zile la 10 zile”, anunţă MAE.

Noua listă a țărilor din zona galbenă. Dacă vii din aceste state trebuie să stai în caratină

Potrivit noii legi, carantinarea unei persoane poate fi instituită doar pe baza informaţiilor ştiinţifice oficiale şi a definiţiei de caz. Carantina poate fi instituită la domiciliul persoanei vizate, într-o altă locuinţa aleasă de persoana vizată sau într-un spaţiu special desemnat de către autorități.

În carantină intră cei care au intrat în contact direct cu o persoană confirmată cu o boală contagioasă, dar și cei care vin dintr-o călătorie internațională din statele care se află în zona galbenă (au risc epidemiologic ridicat) și au drept de intrare pe teritoriul național: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiul Economic European sau ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin. 2, lit a)-l).