Circ în Italia, după ce polițiștii au primit măști FFP 2 roz. Forțele de ordine refuză să le poarte: Nu onorează uniforma!

Polițiștii din Italia stau pe un butoi de pulbere după ce au primit de la autoritățile sanitare măști FFP2 de culoare roz. Aceștia refuză să le poarte și spun că aceste obiecte nu onorează uniforma!

15 ian. 2022, 18:46
Circ în Italia, după ce polițiștii au primit măști FFP 2 roz. Forțele de ordine refuză să le poarte: Nu onorează uniforma!

Circ în Italia, după ce polițiștii au primit măști FFP 2 roz. Revolta polițiștilor italieni a fost resimțită în secții precum Pavia, Varese, Ferrara, Siracusa, Bologna şi Veneţia. Potrivit Sindicatului Autonom de Poliţie (SAP), poliţiştii refuză să poarte măştile de această culoare şi cer retragerea lor.

Circ în Italia, după ce polițiștii au primit măști FFP 2 roz. Forțele de ordine refuză să le poarte: Nu onorează uniforma!

„Pe baza jurământului depus, uniforma trebuie să fie purtată cu respect pentru instituţia din care faci parte. Mai ales într-un moment al istoriei când există o aversiune crescândă faţă de forţele de poliţie. E nevoie de sobrietate şi de respect faţă de uniformele purtate. Lucruri care trebuie să facă parte din sfera celor care sunt chemaţi să aplice regulile. Prin urmare, nu este recomandabil să se poarte accesorii nepotrivite care nu reprezintă administraţia. Considerăm, aşadar, că vestimentaţia şi accesoriile folosite trebuie să fie adecvate şi coerente cu uniforma”, scrie secretarul general al SAP într-o scrisoare trimisă şefului Poliţiei.

Teresa Bellanova, ministrul adjunct al infrastructurii, a declarat pe Twitter că nu vede nimic în neregulă cu faptul că polițiștii poartă măști colorate de tip FFP2 roz. „Respectul pentru uniforme nu este dat de culori”, a spus ea, ci de modul în care se comportă și lucrează bărbații și femeile care poartă aceste uniforme.

Şef al mafiei italiane, prins cu ajutorul Google Maps. Evadase din puşcărie acum 20 de ani şi era condamnat la închisoare pe viaţă

Șeful fugar al mafiei italiene, Gioacchino Gammino, a fost urmărit și arestat în Galapagar, Spania, după ce o privire mai atentă a unei străzi cartografiate de Google Maps a determinat o investigaţie mai profundă. Poliția italiană a prins cu ajutorului aplicației Google Maps un şef mafiei care se ascundea de aproape 20 de ani, a declarat un investigator, pentru agenţia Reuters. După o anchetă de doi ani, Gioacchino Gammino, în vârstă de 61 de ani, a fost urmărit până în Galapagar, Spania, unde locuia sub un nume fals. Orașul se află aproape de capitala Madrid.

„Fotograma ne-a ajutat să confirmăm investigația pe care o desfășuram în mod tradițional”, a declarat Nicola Altiero, director adjunct al unității italiene de poliție anti-mafia (DIA), citat de CNN.

Citește și: Atenţie ce mască alegi pentru a te proteja împotriva COVID. 284 tipuri de măști neconforme dintre care 61.26% sunt măşti FFP2