Circ în Parlament. Parlamentarii înghesuiţi la miezul nopţii, fără să respecte regulile de distanţare

Cele două Camere ale noului Parlament, ales în urma scrutinului din 6 decembrie, s-au întrunit, luni, în şedinţe separate de deschidere a legislaturii 2020-2024, la convocarea preşedintelui Klaus Iohannis.

22 dec. 2020, 00:09
Circ în Parlament. Parlamentarii înghesuiţi la miezul nopţii, fără să respecte regulile de distanţare

Circ în Parlament. Au început acuzaţii de la tribuna Camerei Deputaţilor, imediat după momentul solemn în care parlamentarii au depus jurământul. De altfel, unul dintre cei mai înverşunaţi parlamentari a fost George Simon (AUR), care a acuzat PSD, PNL şi USR – PLUS de blat.

Circ în Parlament. Acuzaţii de blat la Camera Deputaţilor: Vă bateţi joc de  poporul român

„E amuzant că vă bateţi joc de poporul român de 30 de ani. E amuzant cum aţi făcut blat aici şi ţineţi neapărat în noaptea asta să-l înscăunaţi pe domnul Orban preşedinte al Camerei Deputaţilor. E foarte amuzant, dar vă lăsăm pe voi să vă amuzaţi, pentru că toată România se uită la acest blat. Vă rog… vă lăsăm…”, a declarat George Simion.

Totodată, decanul de vârstă al Camerei Deputaților, Lucian Feodorov (AUR), care a prezidat ședința de constituire a Camerei Deputaților, a închis ședința fără să o declare legal constituită. După certuri între parlamentari, Feodorov a declarat Camera legal constituită.

Feodorov, în vârstă de 78 de ani, deputat AUR, care a prezidat ședința de constituire a Camerei Deputaților, a închis ședința fără să declare constituită Camera Deputaților. Feodorov a spus că „e cam târziu și încă e la muncă și că în mod normal toți au „o durată de muncă”, nu „stăm non stop”, apoi a închis ședința.

De altfel, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, parlamentarii erau adunaţi în faţa  sălii unde s-a susţinut votul, înghesuiţi, fără să mai respecte regulile de distanţare fizică.

Parlamentarii din Capitală, printre care Ludovic Orban (PNL) şi Alexandru Rafila (PSD) au depus jurământul în jurul orei 23.00.

În urma scrutinului din 6 decembrie, au fost aleşi în total 466 de parlamentari – 330 de deputaţi şi 136 de senatori, conform listelor transmise de Biroul Electoral Central.

PSD deţine 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor, PNL – 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaţilor. Alianţa USR PLUS are 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor. UDMR a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor.

De asemenea, 18 mandate de deputat au fost atribuite reprezentanţilor minorităţilor naţionale.

Citeşte şi: PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare: Sperăm să avem guvern până la Crăciun. Aşteptăm să ne cheme Iohannis la Cotroceni