CIRC la poarta Ministerului Economiei: Diaconescu nu a fost lăsat să intre cu SACII DE BANI în sediu

Dan Diaconescu a adus şapte saci cu bani la poarta Ministerului Economiei. Patronul OTV a refuzat să spună câţi bani are în saci, rezumându-se la a afirma că sunt "foarte mulţi" şi suficienţi pentru a plăti salariile angajaţilor combinatului Oltchim până la finele anului. Jandarmii care păzesc sediul Ministerului Economiei nu i-au permis acestuia accesul în instituţie cu sacii de bani. Astfel că în jurul orei 19.10, Dan Diaconescu a intrat în sediul Ministerului Economiei, însă FĂRĂ sacii de bani. După mai bine de o oră de discuţii, ministrul Economiei a afirmat că nu a fost semnat contractul pentru privatiarea Oltchim.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 14:19

UPDATE 20.30 Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că contractul pentru privatizarea combinatului Oltchim nu s-a semnat cu Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a venit luni seara la Ministerul Economiei cu o maşină în care avea şapte saci de bani pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim. Agenţii care asigură paza instituţiei nu au permis accesul autovehiculului în parcarea ministerului.

UPDATE 19.11 Dan Diaconescu a intrat, fără bani, în sediul Ministerul Economiei

UPDATE 19.09 Dan Diaconescu a aşteptat la poarta Ministerului Economiei cu şapte saci de bani cu care, spune el, vrea să plătească salariile celor de la Oltchim.

Am adus banii pentru salariaţii Oltchim la Ministerul Economiei. Nu noi am închis combinatul Oltchim! Guvernul nu vrea banii noştri. Banii sunt pentru muncitorii de acolo. Nu vreau să fim acuzaţi de dare de mită, trebuie să găsim o soluţie legală ca să ducem banii la muncitorii din Oltchim. Măcar în parcarea Ministerului trebuia să fim primiţi, pentru că noi am câştigat licitaţia. Acum nu mai avem voie nici în parcare”, a spus Dan Diaconescu în faţa Ministerului Economiei.

Dacă banii nu vor putea fi viraţi la muncitorii de la Oltchim, banii vor fi păstraţi în maşina de valori, a precizat Dan Diaconescu. „Sper că tot circul mediatic făcut de Guvern să înceteze, să ne gândim la muncitori şi la familiile lor”, a completat omul de televiziune.

UPDATE 19.00 Maşina lui DD cu banii a blocat traficul în zona Ministerului Economiei. Poliţiştii au sosit la faţa locului şi încearcă să deblocheze traficul.

UPDATE 18.48 Maşinile cu care Dan Diaconescu şi avocaţii săi au ajuns la Ministerul Economiei nu sunt lăsate să intre în curtea instituţiei. „Domnii de la pază au spus că au primit o hotărâre de la conducere prin care nu ni se permite accesul. Muncitorii aşteaptă la Oltchim salariile şi ei ne blochează accesul”, a declarat unul dintre avocaţii lui Diaconescu.

Avocatul a spus că nu i se pare normal ca Guvernul nu doar să nu fie capabil să ofere o soluţie legală pentru plata salariilor, ci să şi refuze banii. „Au politizat totul. Noi stăm cu banii la poartă şi ei nu vor să-i ia„, a mai spus avocatul.

Incidentul a provocat furia unui trecător care l-a apostrofat pe Dan Diaconescu. „Circarule! Să cumperi circul Globus! Uitaţi-vă ce faţă de clovn are. Du-te, bă, la circ!”, s-a adresat respectivul cetăţean patronului OTV.

UPDATE 18.42 Dan Diaconescu a ajuns la Ministerul Economiei. El nu este însă lăsat să intre în sediul ministerului.

UPDATE 18.25 Dan Diaconescu a ieşit din sediul băncii cu banii în şapte saci.

Sunt bani pentru salariaţii de la Oltchim. Salariaţii sunt tot ce ne interesează. Sunt foarte mulţi bani. Sunt banii mei de acasă pe care îi dau Guvernului şi el va decide ce va face cu ei. Am atâţia bani câţi pregătise Ponta să dea pe acest combinat. Sunt bani în bancnote de 500 de euro sau mai mici. Din acest moment, toate salariile sunt asigurate de mine până la sfârşitul anului. De acum, mingea este la Guvernul USL, care trebuie să ne arate clauzele din contract. Ei încearcă blocarea semnării contractului pe motiv că nu avem bani. Le-am arătat că avem bani”, a declarat Dan Diaconescu, la ieşirea din bancă.

Dan Diaconescu s-a dus în bancă împreună cu mai mulţi lideri de sindicat de la Oltchim.

„Diaconescu va scoate din bancă banii necesari pentru plata salariilor pe luna august. Nu ştiu ce sumă va scoate din bani”, a declarat la România TV avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, precizând că probabil liderii sindicali îi vor furniza lui Diaconescu „informaţii relevante” ca să scoată suma necesară achitării salariilor.

Întrebat de ce scoate banii în saci, Fenechiu a răspuns: „Acest demers este hotărât de dl Diaconescu. Eu nu pot să vă argumentez raţiunile stricte ale acestei deciziii. A încercat, pe parcusul zilei de vineri şi a celei de astăzi, să angajeze o societate de pază care să deţină o maşină pentru transport valori, şi, în ciuda faptului că a  avut nişte promisiuni, astăzi a primit patru refuzuri. În momentul în care a plecat spre bancă, nu avea garanţia că cea de-a cincea firmă, care făcuse o promisiune, îi va trimite maşina, conform înţelegerii. (…) Dacă nu vine, va transporta banii cu o maşină pe care o are în dotare. Banii vor veni în faţa ministerului. Ulterior, în funcţie de răspunsul ministrului sau al Oltchim, se va decide maniera în care se va proceda.

Dl. Diaconescu susţine că aceste firme de pază nu au refuzat întâmplător prestaţia unui serviciu, ci pentru că, într-o oarecare măsură, au fost inflenţate să refuze„, a adăugat Fenechiu.

Întrebat de către cine au fost influenţate, avocatul a spus că de către cei care au interese în privatizarea Oltchim, respectiv cei de la putere.

Fenechiu a exclus ipoteza ca banii să fie duşi la sediul OTV pentru a fi arătaţi „poporului”, precizând că DD îi va aduce în faţa Ministerului Economiei.

Unul dintre liderii de sindicat de la Oltchim, care l-a însoţit pe Dan Diaconescu la bancă, a declarat că acesta din urmă are banii şi că urmează să îi scoată din cont. „Dan Diaconescu scoate banii pentru salariile restante de pe luna august. O să-i vedeţi!„, a declarat la România TV Mihai Diculoiu, liderul de sindicat.

Nu ştiu câţi bani va scoate Dan Diaconescu din bancă, însă pentru fondul de salarii este nevoie de peste 8 milioane de lei”, a mai spus liderul de sindicat.

CITEŞTE ŞI ZI DECISIVĂ pentru Oltchim: Diaconescu nu a semnat contractul. „Nu semnăm pe genunchi”