CIRC la privatizarea Oltchim. Dan Diaconescu: Luni voi merge cu sacii cu bani la combinat

Patronul OTV Dan Diaconescu a declarat că luni dimineaţă sau la prânz când va scoate cei 3 milioane de euro promişi angajaţilor Oltchim de la bancă va merge cu sacii cu bani la combinatul din Râmnicu Vâlcea.

RomaniaTV.net
29 sept. 2012, 10:33
CIRC la privatizarea Oltchim. Dan Diaconescu: Luni voi merge cu sacii cu bani la combinat

„Am 91 de milioane de dolari într-un cont, separat de cele 46 de milioane de euro din Olanda. Vineri am fost la OTP Bank şi am scos un extras de cont şi m-am înscris să ridic banii necesari pentru salariile angajaţiilor. Noi vom scoate sacii cu bani de la OTP luni dimineaţă sau la prânz când vor fi gata şi mă voi duce cu ei la Oltchim”, a declarat DD.

Dan Diaconescu a mai spus că vineri, în timpul negocierilor de la Ministerul Economiei pentru privatizarea Oltchim, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, i-a cerut un extras de cont original şi autentificat de notar. „El a zis că nu mai putem negocia dacă nu le arăt dovada banilor. (…) În timpul negocierilor de ieri (vineri, n.r.) domnul Vulpescu ne-a pus muzică să ascultăm”, a mai spus Diaconescu.

Patronul de televiziune a afirmat că sâmbătă s-a întâlnit cu reprezentaţi ai unor afacerişti din străinătate: „Sunt reprezentanţii celor care ar urma să managerieze combinatul. Sunt oamenii care m-au ajutat să ajung la suma de 91 milioane de dolari”.

în urma discuţiilor care au durat mai bine de două ore, DD a afirmat că cei cu care a discutat sâmbătă nu îl îndeamnă pe acesta să semneze contractul pentru privatizarea Oltchim în forma actuală, fără a fi menţionate condiţiile solicitate de Dan Diaconescu.

Pe de altă parte, patronul de televiziune a declarat că a primit o ofertă din partea unei companii care cumpără fier şi oţel inox în cazul în care decide închiderea combinatului după preluarea pachetul majoritar de acţiuni al Oltchim

„Eu am primit o ofertă de la o companie care cumpără fier şi oţel vechi, în cazul în care eu câştig licitaţia pentru Oltchim, care îmi dă 850 milioane de euro pe ea dacă decid să o închid. Înţeleg că asta urmărea să facă şi PCC după preluarea Oltchim”, a spus DD.

Citeşte şi Ponta aşteaptă banii lui DD până luni: Nu-i aduce, nu încheiem contractul. Nu s-a găsit peţitor bun