Circa 2.000 de angajaţi ai STB trimişi în somaj tehnic

Circa 2.000 de angajaţi ai STB au fost trimişi în somaj tehnic şi vor primi 75% din salariu, a anunţat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, la Digi24. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 09:58
Circa 2.000 de angajaţi ai STB trimişi în somaj tehnic

Aproape 2000 de angajaţi ai STB din cei 11.000 au fost trimişi în şomaj tehnic în perioada stării de urgenţă. Este vorba despre vatmani, șoferi de autobuz, troleibuz, controlori de bilete și vânzători.

De asemenea, cei 9.000 de angajaţi ai STB care vin la lucru au programul redus după ce s-a decis ca parcul auto al STB să se reducă, ca urmare a scăderii cererii de transport în Bucureşti. Mai exact, angajaţii STB care nu au intrat în şomaj tehnic vor lucra în ture reduse de la cinci la patru zile, astfel încât toți să își poată lua salariul.

Citeşte şi: STARE DE URGENŢĂ. Guvernul a prelungit termenele de depunere a actelor pentru şomaj

În prezent, STB lucrează cu 35% din parcul auto, a menţionat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

„Avem şi celelalte activităţi pe care le desfăşurăm în această perioadă, respectiv rutele de la Aeroportul Otopeni până în judeţele unde sunt centre de carantină, lucru pe care îl face STB împreună cu ISUBIF. Acolo avem implicate 40 de maşini pe zi, care fac aceste rute în toată ţara”, a menţionat el.  

Gabriela Firea a anunţat că pe perioada stării de urgenţă parcul auto al STB se va reduce cu 40%. Primarul general al Capitalei a precizat că nu va fi suspendată nicio linie. De asemenea, programul pentru weekend nu va fi modificat.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul este pregătit să suporte plata angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic. De asemenea, primul ministru spune că după şomajul tehnic, Guvernul va susţine o parte din salariile celor care vor fi din nou angajaţi în companii.