Circulaţia trenurilor spre şi dinspre Braşov, blocată din cauza unor copaci. Traficul a fost blocat şi în Harghita

Publicat: Vineri, 13 Iulie 2018 23:01 // Actualizat: Vineri, 13 Iulie 2018 23:01 // Sursa: romaniatv.net

Circulaţia feroviară este blocată vineri seara între Predeal şi Timişu de Sus din cauza unor arbori prăbuşiţi pe calea ferată, care au rupt firul de contact pe ambele direcţii de mers şi face imposibilă circulaţia spre şi dinspre Braşov, informează CFR SA. De asemenea, circulaţia feroviară a fost oprită în judeţul Harghita, între Tuşnad Băi şi Tuşnad Sat, după ce un copac s-a prăbuşit pe calea ferată şi a rupt linia de contact care asigura alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

 

UPDATE: Circulaţia feroviară este blocată vineri seara între Predeal şi Timişu de Sus din cauza unor arbori prăbuşiţi pe calea ferată, care au rupt firul de contact pe ambele direcţii de mers şi face imposibilă circulaţia spre şi dinspre Braşov, informează CFR SA.

Trenurile aflate în circulaţie sunt oprite în gările de pe traseu, astfel încât să se permită accesul drezinelor pantograf pentru intervenţia şi remedierea defecţiunilor la linia de contact.

"Personalul CFR intervine la faţa locului pentru tăierea şi îndepărtarea arborilor, dar şi pentru remedierea defecţiunii la firul de contact, în vederea realimentării cu energie electrică", precizează sursa citată.

Pentru lucrările de intervenţie se acţionează la această oră cu o drezină pantograf, urmând să se acţioneze şi cu cea de a doua drezină, care urmează să ajungă la faţa locului, precizează CFR SA.

"Până la remedierea în totalitate a deranjamentelor şi repunerea sub tensiune, astfel încât să se poată asigura alimentarea locomotovelor cu energie electrică, personalul feroviar acţionează pentru redeschiderea circulaţiei cu locomotive diesel, pe un fir, iar pe celălalt fir să se poată interveni în continuare", afirmă reprezentanţii companiei.

Pe de altă parte, circulaţia feroviară între Tuşnad Băi şi Tuşnad Sat a fost reluată, în urma blocajului apărut vineri după-amiază din cauza unui copac căzut pe calea ferată, trenurile fiind tractate pe porţiunea respectivă cu o locomotivă Diesel.

Patru trenuri staţionează temporar în gările de pe traseu. Potrivit reprezentanţilor CFR,circulaţia feroviară este oprită vineri seara, între Tuşnad Băi şi Tuşnad Sat, după ce un copac s-a prăbuşit pe calea ferată şi a rupt linia de contact, care asigura alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

"Personalul CFR intervine la faţa locului pentru tăierea şi îndepărtarea copacului, dar şi pentru remedierea defecţiunii la firul de contact, în vederea realimentării cu energie electrică. Pentru lucrările de intervenţie se acţionează cu două drezine pantograf", au precizat reprezentanţii CFR.

Patru trenuri au staţionat temporar în gările de pe traseu.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CFR CFR Călători Harghita Tusnad
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H