Decizie radicală: troleibuzele din București, retrase în depouri din cauza poleiului

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a dispus retragerea troleibuzelor în depouri, din cauza condiţiilor meteorologice extreme care au dus la apariţia a numeroase avarii la liniile de contact.

RomaniaTV.net
26 ian. 2019, 07:54
Decizie radicală: troleibuzele din București, retrase în depouri din cauza poleiului

UPDATE: STB anunţă că, sâmbătă, începând cu ora 16.50, s-a dispus retragerea tuturor troleibuzelor şi introducerea unor linii navetă de autobuz numai pentru zonele în care nu existau alternative pentru călătorii liniilor de troleibuz.

Astfel, pentru preluarea călătorilor din zonele în care nu există alte variante de transport public (linii de tramvai sau autobuz) şi pentru a fluidiza anumite artere, STB SA a decis înfiinţarea a trei linii navetă de autobuze.

Astfel, linia 665 va circula de la terminalul „Pajura” până la terminalul „Sfinţii Voievozi”, linia 670 va circula de la Bulevardul Basarabia până la terminalul „Vasile Pârvan”, linia 696 va circula de la terminalul „Depou Alexandria” până la terminalul „Gara de Nord”.

„Tot din cauza vremii extreme, în cursul dimineţii, STB SA a decis înfiinţarea altor patru linii navetă de autobuze 610, 621, 632 şi 641, pentru preluarea călătorilor din staţiile liniilor de tramvai 1,10, 21, 32 şi 41”, a transmis societatea.

STB precizează că echipele de intervenţie fac eforturi pentru ca duminică circulaţia mijloacelor de transport public să revină la normal.

UPDATE: Circulaţia tramvaielor liniei 41, la Piaţa Crângaşi, a fost reluată, precum şi cea a tramvaielor liniilor 16 şi 21, la Sf. Gheorghe, dar sunt în continuare linii de tramvaie şi troleibuze blocate, informează Societatea de Transport Bucureşti pe Twitter.

Astfel, pe bd.Mărăşeşti / Dimitrie Pompei circulaţia tramvaielor liniilor 23 şi 27 este blocată din cauza unui fir de contact rupt, la fel ca şi la Bucur Obor, unde este blocată circulaţia tramvaielor liniilor 1, 34 şi 46.

Pe Bd. Ferdinand, troleibuzele liniilor 69 şi 85 sunt blocate din cauza unui copac căzut pe reţeaua de contact.

UPDATE: În toată Capitala sunt probleme privind circulaţia mijloacelor de transport, din cauza crengilor şi a copacilor căzuţi pe carosabil şi pe reţeaua de contact a tramvaielor şi troleibuzelor, informează reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti pe pagina de Twitter.

Potrivit acestora, la Piaţa Crângaşi, linia tramvaiului 41 este blocată din cauza unui cablu căzut pe reţeaua de contact, iar la capăt de linie Ghencea, în bucla de întoarcere, este un copac este căzut, linia 47 de tramvaie fiind blocată.

Pe bd.Dimitrie Pompei sunt mai multe crengi lăsate pe reţeaua de contact şi un copac căzut. Tramvaiele liniilor 16 şi 36 întorc la Lacul Tei.

Pe de altă parte, STB anunţă că în jurul orei 9:40 pe Şos. Giurgiului /str. Luica, s-a reluat circulaţia cu tramvaiele liniilor 7, 11 şi 25.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Potrivit sursei citate, pe Şos.Giurgiului /Luica, tramvaiele liniilor 7, 11 şi 25 sunt blocate din cauza unui cablu căzut pe reţeaua de contact, iar la Sf. Gheorghe, tramvaiele liniilor 16 şi 21 sunt blocate din cauza unei crengi căzute pe reţeaua de contact.

De asemenea, pe str. Vatra Luminoasă, troleibuzele liniilor 70,79,86 şi 90 sunt blocate din cauza firului de contact îngheţat.