Circulația prin PTF Isaccea, oprită din cauza atacurilor cu drone. Bombardamente în lanț pe malul ucrainean al Dunării

Circulația prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea este oprită, în urma atacurilor cu drone din timpul nopții de pe partea ucraineană a Dunării. Mai multe tir-uri au fost avariate, dar și pontonul de acostare a bacului de pe partea ucraineană a fost distrus.

06 oct. 2023, 13:55
Circulația prin PTF Isaccea, oprită din cauza atacurilor cu drone. Bombardamente în lanț pe malul ucrainean al Dunării
Circulația prin PTF Isaccea, oprită din cauza atacurilor cu drone. Bombardamente în lanț pe malul ucrainean al Dunării

PTF Isaccea, închisă circulației, ca urmare a bombarbamentelor tot mai dese pe partea ucraineană a Dunării. Autoritățile au luat această decizie, după ce, noaptea trecută, mai multe drone rusești au provocat distrugeri masive. Pontonul de acostare a bacului a fost scufundat pe partea ucraineană.

Citește și: Alertă de drone la graniţa cu Ucraina. Noi mesaje Ro-Alert la Tulcea şi Galaţi. Radarele MApN au detectat o posibilă încălcare a spaţiului aerian românesc

Circulație oprită prin PTF Isaccea, după atacul cu drone

Ca rezultat al distrugerilor provocate de dronele rusești în Ucraina, o perioadă nu se va mai putea circula prin punctul de trecere a frontierei Isaccea, după ce pontonul de acostare a bacului a fost scufundat pe partea ucraineană.

„Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieșire este redirecționat către Galați Rutier”, informează Garda de Coastă.

Conform sursei citate, cele două bacuri care asigură traversarea de pe un mal pe altul al Dunării sunt ancorate pe partea românească. Primarul localității Isaccea, Anastase Moraru, a declarat că atacurile rusești de vineri dimineață au vizat strict punctul de frontieră vecin, Orlovka, și nu punctele de încărcare a cerealelor. Și mai multe TIR-uri au fost avariate pe partea ucraineană de cele patru drone lansate de ruși.

„Eram în Vamă și evaluam ce s-a întâmplat. Nu se va mai putea merge o vreme pentru că loviturile au vizat strict punctul de frontieră de la Orlovka, nu punctele de încărcare. Am vorbit cu partea ucraineană: 1. A fost vizat pontonul de acostare al bacului, care a căzut la fund; 2. A vizat intrarea în punctul de Vamă de la Orlovka unde în parcare erau tiruri, care au fost afectate. Nu a vizat punctele de încărcare cereale. Au fost patru drone. O perioadă nu se va mai putea folosi punctul de trecere, depinde cum se mișcă partea ucraineană ca să aducă alt ponton și cale de acces. Nu este așa ușor, e o lucrare destul de complicată”, a declarat primarul localității Isaccea, Anastase Moraru, potrivit g4media.ro.

Însă de la primele ore ale dimineațăă, tulcenii au văzut cum cerul se luminează. Bombardamentele au avut loc peste mal de punctul de trecere al frontierei de la Isaccea. Vama Isaccea este printre principalele puncte de frontieră pe unde refugiații ucraineni intră în România, însă din 24 februarie 2022, data izbucnirii conflictului armat. Zona ucraineană vecină cu Isaccea a mai fost bombardată intens săptămâna trecută, atunci când punctul vamal a fost închis din cauza avarierii considerabile a malului ucrainean. Refugiații nu au mai putut traversa Dunărea timp de mai multe ore, până când bacurile au putut funcționa din nou.

Citește și: Noi bombardamente aproape de granița României. Localnicii din Isaccea au filmat dronele rușilor care au atacat vama ucraineană. O navă turcă a lovit o mină marină lângă Sulina