Circulaţia rutieră la graniţa României cu Bulgaria este ÎNCHISĂ

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Republicii Bulgaria, autorităţile din această ţară au interzis intrarea pe teritoriul naţional a vehiculelor grele, prin punctele de trecere a frontierei cu România, informează Centrul Infotrafic.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 17:21
Circulaţia rutieră la graniţa României cu Bulgaria este ÎNCHISĂ

Pentru siguranţa conducătorilor autovehiculelor de tonaj şi evitarea blocajelor de trafic în zona adiacentă frontierei, Poliţia Română solicită şoferilor de TIR să oprească în parcările special amenajate pe traseele de deplasare.

Poliţia română precizează într-un comunicat de presă că autorităţile române au luat deja măsura stocării autovehiculelor din categoria amintită în parcările de pe DN Centura municipiului Bucureşti şi de pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, până în localitatea Uzunu din judeţul Giurgiu.

Dacă situaţia o va impune, autovehicule de mare tonaj vor fi stocate şi pe banda de urgenţă a Autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul de mers înspre Capitală.

Dată fiind starea de fapt existentă, conducătorii autovehiculelor grele sunt rugaţi să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri care acţionează în trafic.

În mai multe zone din Bulgaria a fost declarată stare de urgenţă din cauza condiţiilor meteo extreme. Douăsprezece regiuni din nord-estul şi estul ţării se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. Cele mai afectate sunt regiunile Şumen şi Razgrad, unde a fost interzisă circulaţia oricărui tip de vehicul.

Căderile masive de zăpadă au provocat închiderea mai multor drumuri. Zeci de localităţi sunt izolate şi au rămas fără curent electric. Temperaturile de până la minus 20 de grade au provocat până acum moartea a trei oameni.

Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii români care se află în trafic pe teritoriul Bulgariei şi se confruntă cu probleme deosebite să apeleze telefonul de urgenţă 112.