Coloane de maşini de 10 km pe DN1. Vezi pe unde poţi ocoli

Conducătorii auto care doresc să plece din Capitală către Braşov sunt sfătuiţi să folosească rute alternative, ca Bucureşti-Târgovişte-Sinaia şi Bucureşti-Piteşti-Braşov, întrucât la această oră se circulă bară la bară pe porţiuni din DN1 şi DN1A, informează Centrul Infotrafic.

RomaniaTV.net
29 dec. 2012, 12:16
Coloane de maşini de 10 km pe DN1. Vezi pe unde poţi ocoli

Din cauza numărului foarte mare de automobilişti care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei, la această oră se circulă dificil, bară la bară, atât pe DN1, între Nistoreşti şi Buşteni, cât şi pe DN1A, între Vălenii de Munte şi Cheia, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Pentru evitarea aglomeraţiei, conducătorii auto care doresc să plece din Capitală către Braşov sunt sfătuiţi să utilizeze rute alternative, printre care Bucureşti-Târgovişte-Sinaia şi Bucureşti-Piteşti-Braşov.

Poliţiştii le mai recomandă şoferilor să evite deplasările cu autoturismul între staţiuni.

Coloanele de maşini se întind pe o distanţă de peste zece kilometri pe DN 1, pe Valea Prahovei, mii de turişti îndreptându-se către staţiuni, sâmbătă după-amiază.

Astfel, către Braşov autovehiculele circulă în coloană între Câmpina şi Comarnic, dar şi de la Sinaia către Azuga, tronson pe care coloana de maşini se întinde pe o distanţă de aproximativ 10 – 12 kilometri. Pe cele două tronsoane autovehiculele circulă bară la bară, cu viteză care nu depăşeşte 30 – 40 de kilometri la oră.

Pe sensul de mers Braşov – Bucureşti DN 1 este aglomerat în zona staţiunii Buşteni, unde şoferii sunt nevoiţi să oprească des pentru a da prioritate de trecere pietonilor pe trecerile special amenajate în staţiune.