Circulaţie de COŞMAR în Bucureşti. Sistemul de management al traficului, DEFECT de 4 luni

Sistemul de management al traficului din Capitală nu mai funcţionează de aproximativ patru luni, fiind defecte mai multe cabluri.

07 oct. 2015, 09:56
Circulaţie de COŞMAR în Bucureşti. Sistemul de management al traficului, DEFECT de 4 luni

In ultimele saptamani, traficul din Bucuresti a devenit de cosmar, strazile fiind mult mai aglomerate decat in primavara sau anul trecut. Soferii si calatorii RATB stau blocati cu orele in trafic in fiecare zi. Una dintre principalele cauze ale aglomeratiei este faptul ca sistemul de management al traficului nu mai functioneaza de circa 4 luni.

Au inceput scolile, gradinitele, facultatile. Sunt mai multe masini. Ne afecteaza si faptul ca managementul traficului nu mai functioneaza. Noi aveam acolo un om care se uita pe camere si ne transmitea informatii despre zonele unde erau blocaje ca sa puteam interveni. Acum, prin statie, este mai greu. O alta problema sunt lucrarile de infrastructura, in principal pe Drumul Taberei, Soseaua Pantelimon. Toate acestea s-au adunat„, a declarat Andrei Codau, purtator de cuvant Politia Rutiera, pentru hotnews.ro.

Este adevarat ca sistemul de managementul traficului nu functioneaza. Situatia este cunoscuta. Va avea loc astazi o intalnire intre primarul general, Administratia Strazilor si UTI, firma care gestioneaza acest sistem pentru a gasi o solutie de deblocare a situatiei. Sistemul nu merge de circa 4 luni. Au cedat cele doua concentratoare de date de la Piata Victoriei si Piata Unirii, fibra optica aferenta care transmitea datele catre centru si senzorii de la Unirii. Deocamdata nu stim cauza defectiunilor. Este posibil sa fie de la lucrarile de infastructur – au fost taiate niste cabluri, sau de la sobolani care au ros firele. Administratia Strazilor trebuia sa comande celor de la UTI o expertiza sa vada ce s-a intamplat. Din nefericire fostul primar al Capitalei nu s-a preocupat de aceasta situatie„, a declarat viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, pentru HotNews.ro.

Pieptea spune ca situatia putea fi remediata daca se dorea acest lucru. „Avem un contract de service cu UTI care expira la sfarsitul lui 2015, iar expertiza putea fifacuta in baza acestui contract. Este adevarat ca exista un diferent aici, desi contractul a fost semant, Administratia Strazilor doreste ca toate lucrarile sa fie facute pe baza de comanda, nu sa se plateasca o suma lunara pentru intretinere. Practic asa s-a ajuns in situatia asta. Acum se discuta pentru a se gasi o solutie. In paralel, fiindca au cedat cele doua concentratoare, fibra optica si senzorii, este nevoie de un contract de reparatii care este in curs de atribuire”, a spus Pipeptea.