CIRCULAŢIE INTENSĂ pe drumurile dinspre munte şi mare. Vezi unde sunt PROBLEME în TRAFIC

Traficul rutier s-a intensificat pe mai multe artere importante din ţară, la acest sfârşit de săptămână. Astfel, pe autostrada 2, pe DN 39 Mangalia - Agigea, cât şi la staţia de taxare Feteşti traficul rutier este intens, formându-se cozi de maşini. Totodată, şi pe drumul dinspre munte spre Capitală, pe DN1, pe Valea Prahovei, şi pe A1 Piteşti - Bucureşti, traficul rutier a crescut în intensitate. Mai mult, la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse către Bulgaria, traficul rutier este intens.

16 aug. 2015, 08:58
CIRCULAŢIE INTENSĂ pe drumurile dinspre munte şi mare. Vezi unde sunt PROBLEME în TRAFIC

Duminică dimineaţa, în jurul orei 10:00, traficul rutier pe A2 Bucureşti – Constanţa este intens. La staţia de taxare de la Feteşti, pe sensul de mers către Bucureşti, pe banda destinată achitării pe loc a peajului, s-a format o coloană de autovehicule de aproximativ 100 de metri, iar pe benzile 2 şi 3 se circulă cu o viteză de aproximativ 50-70 de km/h, potrivit Infotrafic.

La staţia de taxare de la Feteşti, conducătorii auto pot trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 – număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS.

Pe DN 39 Mangalia – Agigea valorile de trafic sunt ridicate. Se circulă în coloană, din zona staţiunii Eforie Sud şi până la intrarea pe A4.

Potrivit Infotrafic, acest sfârşit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic înregistrarte pe drumurile care duc către judeţul Constanţa. Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, s-au înregistrat aproximativ 70.000 de autovehicule în ultimele două zile (numărul estimat al turiştilor veniţi pe litoral depăşete 300.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism).

Aşadar, este de aşteptat ca pe parcursul zilei să se circule îngreunat pe DN 39 Mangalia – Constanţa, mai ales în staţiunea Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu).

De asemenea, dinspre Constanţa, pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi alte rute: – DN2A Constanţa – Hârşova; – DN3 Constanţa – Murfatlar – Ostrov – Călăraşi (traversare cu bacul).

Deoarece pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa circulaţia va fi foarte intensă (o autostradă are o capacitate medie de preluare de 2.500 de autovehicule pe oră), conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte următoarele reguli: -să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă; -să respecte limitele legale de viteză; -să folosească luminile de întâlnire; -să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie; -să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc; -să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii; -să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate; -în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Mai mult, pe DN1, pe Valea Prahovei, precum şi pe A1 Piteşti – Bucureşti, traficul rutier a crescut în intensitate, însă, până la ora 10.00, nu au fost semnalate blocaje în trafic din cauza aglomeraţiei.

Potrivit Infotrafic, duminică, în jurul orei 11.45, din cauza aglomerației, traficul rutier pe sensul de coborâre al DN1 Ploiești – Brașov se desfășoară îngreunat între stațiunile montane Predeal – Bușteni și Sinaia și zona localității prahovene Comarnic.

Vineri şi sâmbătă, pe DN1, la Bărcăneşti, s-au înregistrat valori crescute de trafic (aproape 40.000 de autovehicule) pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti.

De asemenea, la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse către Bulgaria, traficul rutier este intens, iar la intrarea pe Podul Prieteniei s-a format o coloană de autovehicule de aproximativ 50 – 100 de metri. Mărirea timpilor de așteptare la frontieră se datorează atât lucrărilor de reabilitare a podului peste Dunăre de la Giurgiu, cât şi controalelor amănunțite efectuate de către poliţia de frontieră bulgară la toate categoriile de autovehicule.

Pentru a ajunge în Bulgaria, conducătorii auto pot să utilizeze şi celelalte puncte de trecere a frontierei: Calafat (rutier); Negru-Vodă (rutier); Vama Veche (rutier); Bechet (trecere cu bacul); Zimnicea (trecere cu bacul); Călărași (trecere cu bacul).

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte regimul legal de viteză, să păstreze în mers o distanţă care să permită oprirea în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. De precizat este că, în aceste zile, poliţiştii rutieri desfăşoară foarte multe acţiuni preventive, cu efective sporite.

Citeşte şi VEŞTI PROASTE pentru şoferi. Unde sunt aplasate RADARE în weekend