Circulaţia a fost OPRITĂ pe DN 1A, joi seară. Ce PERICOL există pentru şoferi UPDATE

Circulaţia rutieră pe DN 1A Ploieşti - Braşov a fost întreruptă, joi seară, pe ambele sensuri, după ce un autotren a rămas în pană, iar din rezervor s-a scurs motorină pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri. Pompierii şi drumarii au intervenit pentru curăţarea şoselei.

19 ian. 2017, 17:49
Circulaţia a fost OPRITĂ pe DN 1A, joi seară. Ce PERICOL există pentru şoferi UPDATE

UPDATE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Prahova, circulația pe DN1A s-a reluat în condiții normale. Din cauza unui eveniment rutier (un autotren încărcat cu cereale a derapat și a rămas de-a curmezișul pe carosabil), traficul fusese oprit la km 157+900 de metri, la ieșirea din Cheia către Brașov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, DN 1A este impracticabil, joi seară, în zona Cheia – Măneciu, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce din rezervorul unui TIR s-a scurs motorină pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri, informează news.ro. 

În urma incidentului, autorităţile au decis închiderea drumului întrucât pe tronsonul afectat de scurgerea de combustibil se alunecă şi există riscul producerii de accidente.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii asigură securitatea zonei, urmând ca drumarii să cureţe drumul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că TIR-ul a rămas în pană şi are o defecţiune, nefiind vorba despre un accident.

DN 1 A face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte – Cheia – Săcele şi este ciruclat în special de vehiculele de mare tonaj care nu au acces pe DN 1 în timpul săptămânii ziua şi în perioada weekend-ului.