Cirque du Soleil suplimentează numărul reprezentaţiilor din România

Turneul "Saltimbanco" al companiei Cirque du Soleil care se va desfăşura în perioada 8-12 februarie 2012 în Bucureşti, va fi suplimentat cu două spectacole, la cererea publicului, ca urmare a vânzărilor-record de bilete înregistrate până în prezent, informează organizatorii.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 21:52
Cirque du Soleil suplimentează numărul reprezentaţiilor din România

Compania internaţională Cirque du Soleil va prezenta spectacolul „Saltimbanco” la Bucureşti, în pavilionul central din complexul Romexpo, zilnic, în perioada 8-12 februarie 2012. Cele două spectacole suplimentare vor avea loc în acelaşi spaţiu, pe 11 şi 12 februarie 2012, de la ora 16.00.

Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale din 1984, Cirque du Soleil este în prezent o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până în prezent de Cirque du Soleil. Totodată, se estimează că aproape 15 milioane de oameni vor vedea un spectacol Cirque du Soleil până la sfârşitul anului în curs.

„Saltimbanco” este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil şi a fost prezentat începând cu 1992 de nenumărate ori, cu casa închisă, publicului din lumea întreagă (Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Japonia, Noua Zeelandă) – în total peste 11,5 milioane de fani entuziaşti. În 2007, spectacolul a fost readaptat.

Un clasic Cirque du Soleil la apogeul său, „Saltimbanco” este o sărbătoare caleidoscopică şi captivantă, dedicată agilităţii şi artei, cu o distribuţie de 50 de artişti de mare calibru provenind din 20 de ţări diferite. Atât reprezentaţiile solo, cât şi coregrafiile de grup din „Saltimbanco” constituie momente de acrobaţie unice, uluitoare şi, în acelaşi timp, demonstraţii incredibile de forţă, începând de la demonstraţiile de echilibru, salturi şi piruete la limita imposibilului din „prăjinile chinezeşti” şi „leagănul rusesc”, continuând cu momentele de „trapez” şi „bungee” ce sfidează gravitaţia şi cu reprezentaţiile de jonglerie care fac deliciul publicului, până la îndelung aclamaţii şi unicii clovni. Expertiza tehnică şi designul extravagant se împletesc cu costume spectaculoase, jocuri orbitoare de lumini, umor, muzică senzaţională şi magie.

„Saltimbanco” – nume ce provine de la sintagma „saltare în banco” (a sări pe bancă) – explorează experienţa urbană, sub nenumăratele sale forme: oamenii care locuiesc oraşul, idiosincraziile şi similarităţile lor, familiile şi grupurile sociale, agitaţia străzii şi înălţimile impresionante ale zgârie-norilor. „Saltimbanco” este inspirat de textura urbană a metropolei şi de locuitorii săi coloraţi. Decisiv barocă din punct de vedere al vocabularului vizual, distribuţia eclectică a show-ului îi transportă pe spectatori într-o lume fantezistă, de vis, un oraş imaginar unde diversitatea este un motiv de speranţă.


loading...