Cisterne cu apă pentru locuitorii a două sate din Dâmboviţa unde fântânile au secat

Locuitorii a două sate din judeţul Dâmboviţa primesc apă cu cisternele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), după ce fântânile au secat.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 12:40
Cisterne cu apă pentru locuitorii a două sate din Dâmboviţa unde fântânile au secat

Locuitorii din satele Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa şi Cucuteni, comuna Moţăieni au rămas fară apă potabilă după ce puţurile au secat în urma caniculei şi a secetei prelungite.

În aceste condiţii, patru cisterne cu apă potabilă, cu o capacitate totală de 12.000 de litri, au fost transportate de către reprezentanţii ISU Dâmboviţa în comuna Pietroşita, la cererea localnilor. De asemenea, sâmbătă pompierii vor duce cu cisternele o cantitate de 6.000 de litri de apă către satul Cucuteni din comuna Moţăieni.

„În urma solicitărilor venite de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Pietroşiţa şi Moţăieni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emilian Rusu, va asigura, timp de trei zile, transportul de apă potabilă în aceste localităţi, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri privind combaterea efectelor caniculei pe perioada sezonului estival”, se menţionează într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Transportul apei potabile se face cu cisterne de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, iar la distribuirea apei către populaţie participă cadre de la Detaşamentul Pucioasa al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.