Citeşte ASTA dacă nu vrei să iei ţeapă atunci când cumperi online un smartphone sau o tabletă

Dacă ți-ai propus să sari peste operator și magazin și să-ți cumperi un smartphone sau o tabletă de pe un site de anunțuri, trebuie să știi câteva lucruri ca să eviți pierderea banilor. Unele lucruri sunt de bun-simț, altele sunt cunoscute abia când te-ai lovit de ele.

RomaniaTV.net
17 ian. 2015, 13:10
Citeşte ASTA dacă nu vrei să iei ţeapă atunci când cumperi online un smartphone sau o tabletă

Marea problemă cu telefoanele si tabletele de pe site-urile de anunțuri, mai ales când nu le iei de la cineva care le aduce din afară în cutie și țiplă și, eventual, serviciu de mentenanță asigurat la vreun service GSM, e că telefonul e second-hand (sau third, forth hand, nu mai contează). Astfel, fie are daune de ordin fizic, fie de funcționare, în cele mai multe cazuri, deși poți da și peste telefoane și tablete impecabile, ținute în husă și sub folie. Cele din urmă nu sunt cele care ne interesează.

Când găsești un gadget la un preț foarte bun, fie e defect, fie acea persoană are nevoie de bani. Unii aleg să-și vândă telefoanele după una sau mai multe luni ca să-și ia un model mai bun. Dincolo de garanția pe care ar putea-o avea vânzătorul la vreun service GSM sau magazin, ai mai jos o listă cu aspectele importante la care să fii atent.

Cele mai importante teste pentru un smartphone second hand

Orice iPhone mai nou are o problemă majoră: contul de iCloud. E util la multe lucruri, dar inutil dacă îți cumperi un iPhone cu un așa cont pe el și nu știi parola. Trebuie să verifici, în acest caz, că telefonul poate fi resetat și că îți poți folosi propriul cont iCloud. Apoi, mai este o problemă cu deblocarea pentru SIM a unui iPhone. Există soluții fizice, dar nu sunt recomandate, iar cele software sunt dependente de versiunea sistemului de operare. Cel mai bun caz e când găsești un iPhone neverlocked, ceea ce se traduce prin: deblocat din fabrică.

Mai multe recomandări pentru achiziţia online a unei tablete sau a unui smartphone pe Playtech.ro.